Vettem garnéla rákot, de fagysztav, mivel még nem csináltam ilyet, nemtudom hogy benne e van a bele? Fekete csik van a közepén.
Figyelt kérdés
2013. márc. 30. 09:39
1/6 anonim válasza:
Szerintem itt nálunk minden garnéla rák tisztított formában kerül forgalomba, de a dobozán rajta kellene, hogy legyen.
2/6 anonim válasza:
Szinte biztosan ki van belezve, csak akkor nem, ha egészet vettél.
Ha rózsaszín, akkor már meg is van főzve, ha szürke, akkor még nem, és ha a feje, lábai is rajta van akkor még nem is konyhakész. Csak az utolsó esetben kell belezni.
3/6 anonim válasza:
Ha egészben van és rajta van a páncélja, a feje, a lábai, akkor abban még benne van a bele.
Ha csak a farka van fagyasztva akkor abban már nincs benne.
De ha kibontod és megnézel egyet akkor látni fogod, hogy benne van-e a fekete csík vagy nincs benne.
Meg látod, hogy a hátán van-e vágás, szétnyílás vagy nincs.
4/6 Palotás Imre válasza:
nem tudom -> külön írandó, benne e van helyesen: benne van-e.
A garnéla rák belső szervein túlmenően nem ártana a magyar nyelv elemi szabályainak ismeretével is foglalkoznod egy kicsit:-)))
5/6 anonim válasza:
Imre, Imre, te szopni jársz ide. Menjél a piacra, lehet van farhát akciósan!
6/6 anonim válasza:
Egy réges-régi, "Úriasszonyok szakácskönyve" nevű könyvben az szerepel, hogy a rák farkának a középső pikkelyét kell kitörni, és ennél fogva ki lehet húzni a belét egyben! Talán próbáld meg - személyes tapasztalat nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!