Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csináltam tojáshabból habkarik...

Csináltam tojáshabból habkarikát, hogy kell tárolni, meddig áll el?

Figyelt kérdés
2013. márc. 8. 16:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha lehet papírdobozba tedd, szalvéta közé soronként rakva.

a lényeg, hogy száraz helyen legyen. ha rendesen átsütötted/szárítottad, akkor sokáig eláll.(hónapokig)

2013. márc. 8. 18:18
 2/5 anonim válasza:
Azt hogy kell csinálni? Halottam már róla és nagyon érdekel. ( Bocsi hogy ide írtam )
2013. márc. 10. 09:39
 3/5 anonim válasza:

Fogsz egy akkora dobozt, amibe gondolod, hogy belefér az összes habkarikád, kibéleled papírszalvétával és elkezded beletenni a habkarikákat szépen egymás mellé helyezve. Amikor az első lerakással tele lett a doboz alja, fogod a második szalvétát ráteríted a már lerakott habkarikáidra és most újra szépen sorba lerakod a többi habkarikát. Amikor ez a sor is megvan, akkor fogod a harmadik szalvétát ráteríted szépen a lerakott habkarikákra és elkezded újra lerakni a habkarikákat... stb. stb. Amikor az összes habkarikát leraktad a dobozodba, akkor fogod az x-dik szalvétát ráteríted a tetejére esetleg a doboztetőt is rárakod és száraz, hűvös helyen tárolod. Így sokáig lehet tárolni, de mire megromlana, gondolom, megeszed? :).

Remélem segítettem.

2013. márc. 14. 17:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Remélem én is segítettem, amikor először ezt leírtam...
2013. márc. 14. 17:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi! Nem szárítottam ki eléggé, ezért most inkább kidobtam a maradékot, de egyébként finom lett, és nemsokára megcsinálom újra.

Recept: 6 tojásfehérje, 1 e.k. citromlé, 40 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor.

Tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, citromlét, van.cukrot. Állítsuk gőz fölé, és addig verjük, míg sűrű, fényes massza lesz. Töltsük csigacsöves zsákba, és sütőpapírral borított tepsire nyomjuk. Langyos sütőben szárítsuk ki.

2013. márc. 18. 18:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!