Csináltam tojáshabból habkarikát, hogy kell tárolni, meddig áll el?
Ha lehet papírdobozba tedd, szalvéta közé soronként rakva.
a lényeg, hogy száraz helyen legyen. ha rendesen átsütötted/szárítottad, akkor sokáig eláll.(hónapokig)
Fogsz egy akkora dobozt, amibe gondolod, hogy belefér az összes habkarikád, kibéleled papírszalvétával és elkezded beletenni a habkarikákat szépen egymás mellé helyezve. Amikor az első lerakással tele lett a doboz alja, fogod a második szalvétát ráteríted a már lerakott habkarikáidra és most újra szépen sorba lerakod a többi habkarikát. Amikor ez a sor is megvan, akkor fogod a harmadik szalvétát ráteríted szépen a lerakott habkarikákra és elkezded újra lerakni a habkarikákat... stb. stb. Amikor az összes habkarikát leraktad a dobozodba, akkor fogod az x-dik szalvétát ráteríted a tetejére esetleg a doboztetőt is rárakod és száraz, hűvös helyen tárolod. Így sokáig lehet tárolni, de mire megromlana, gondolom, megeszed? :).
Remélem segítettem.
Köszi! Nem szárítottam ki eléggé, ezért most inkább kidobtam a maradékot, de egyébként finom lett, és nemsokára megcsinálom újra.
Recept: 6 tojásfehérje, 1 e.k. citromlé, 40 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, citromlét, van.cukrot. Állítsuk gőz fölé, és addig verjük, míg sűrű, fényes massza lesz. Töltsük csigacsöves zsákba, és sütőpapírral borított tepsire nyomjuk. Langyos sütőben szárítsuk ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!