Egészséges, ha lúgos vízből főznék kávét?
Szerintem ne lássunk bele többet a kérdésbe, mint amennyi konkrétan benne szerepel. Nem derül ki, hogy speciálisan lúgos vízről kérdez vagy olyan vízről, amire csak ráírják, hogy lúgos. Utóbbit ugyanis egyszerű közértekben is lehet kapni és sokan azt hiszik, hogy azért van ráírva, mert ez egy speciális tulajdonság és akkor a többi az biztos, hogy nem lúgos. Végső soron van ebben ráció, hogy szöget üt az ember fejébe, ha az egyik vízen fel van tüntetve valami, a másikon meg nincs, hogy az a víz biztos különleges. De ez csak parasztvakítás, mert amint írtam, minden átlagos víz lúgos. Ilyen erővel azt is ráírhatnák, hogy hidrogénes vagy oxigénes, hiszen a H2O molekulában vannak ilyen elemek.
Viszont a pH 7-8 közti normál vízzel főzött kávé normális esetben többé-kevésbé savas cucc. Gyanítható, hogy egy lúgosabb vízzel főzve sem tolható el határozottan lúgos irányba, lehet hogy még a csapvízét se éri majd el a lúgossági fok.
A kérdésből az se derül ki, hogy milyen értelemben gondolja a kérdező az egészséges jelzőt. Hogy így esetleg a kávé egyenesen gyógyszerré válik vagy csak egészségesebb lesz mint általában vagy pont hogy károsabbá válik? Valószínűleg semmi számottevő változás nem következik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!