Egészséges, ha lúgos vízből főznék kávét?
Figyelt kérdés
2017. nov. 16. 16:20
1/12 anonim válasza:
Magyarországon mindenhol kiváló minőségű az ami a csapból kifolyik. Nincs szükséged az ilyen lúgosító lóizékre.
2/12 anonim válasza:
Nics nagy változás , akkor lenne ha nádcukorral innád . A kémiai ph szervetlen , biológiai élő szerves termések kivonatok használnak . Termelői méz , teljes kiőrlésű gabonák stb ...
3/12 anonim válasza:
#1 ez ebben a formában nem igaz. Nálunk hal szaga van és barnás a csapvíz, amit még agyon is klóroznak. Ebből kávét főzni kár.
4/12 A kérdező kommentje:
Mézet szoktam bele rakni, és sztevia tablettával édesítem mindig. (Kb. egy kávéskanálnyi mézet rakok egy csésze kávéba + 1-2 db tabletta, meg tejszín és krémpor)
2017. nov. 16. 19:02
5/12 anonim válasza:
Lúgos víz, mint élelmiszeripari fenomén, nem létezik, ez egy fiziológiai nonszensz, némely terjesztőjének pedig pénzszivattyú. Környzethatási (-védelmi) szempontból létezik, ugyanúgy, mint a savas víz, de nem mint ivóvíz. Aki lúgos vizet iszik, tulajdonképpen gyenge lúgot iszik. "Lúgos víz, hugyos agy!"
6/12 anonim válasza:
Az nem, de esetleg próbáld gyenge sósavval.
(azaz ne, ne légy hülye, és ne lúggal, ne savval készítsd a kávét)
7/12 anonim válasza:
Önjelölt, képesítés nélküli kémia tanárokat hallottunk.
8/12 anonim válasza:
Az #5-ös bejegyzést én írtam, okleveles víz- és környezetgazdász vegyészmérnök vagyok. Az viszont igaz, hogy nem kémiatanár a képesítésem.
9/12 eakos1 válasza:
Igyál savasat, önts bele egy kis citromlevet máris savas lesz.
A lugos víz meg lugosítás egy nagy humbuk.
Anyósom is ecetes vízet akart adni feleségem hugának, merthogy az lugosít. Áááá... Még a nevében is benne van hogy ecetsav! Hogy lenne már lúgos? És a neten olvasott baromságokat elhiszik az emberek.
10/12 Ignis Subdialis válasza:
Kedves #5, 8 és kedves kérdező! Akármilyen vízből főzöd a kávét, lúgos vízből főzted azt. Hazánkban minden csapvíz és bolti csendes ásványvíz lúgos kémhatású (ált. pH 7-8), akár ráírják marketing céllal, akár nem. Ez könnyen leellenőrizhető a vízművek honlapján, ahol szolgáltatási terület szerint megvan a vízösszetétel és kémhatás, de az ásványvizek honlapjai is minden bizonnyal feltüntetik. Egyedül széndioxiddal lehet eltolni ezt a lúgos értéket enyhén savasba, de merem feltételezni, hogy nem szénsavas vízből főzöd a kávét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!