Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kaptam egy kakast, mit főzzek...

Kaptam egy kakast, mit főzzek belőle? Fimon lesz? Vagy van valami mellékíze? Hatalmas nagy.

Figyelt kérdés
2010. máj. 29. 13:02
1 2
 11/13 anonim válasza:
Igen, PÁLINKÁT az nagyon finom!!! Vagy mondjuk a bauxitfőzelék se rossz!
2010. jún. 5. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi, a pálinka sós lett, a bauxitfőzelék pedig kemény. Ez van. Egyébként nagyon ráérsz szombaton.
2010. jún. 5. 13:47
 13/13 anonim válasza:

Nekem volt már egy szerencsés (kísérleti) esetem egy hatalmas és hihetetlenül öreg kakasnagypapával.

Természetesen az aprólékból én is levest készítettem, ám a nemesebb részeket feldaraboltam pörkölt méretűre, és azt is a levesbe tettem, előpuhítás céljából.

Nálunk a családi húslevest főző edény, egy 18 literes inox dupla aljú fazék, a belsejébe sikerült beszereznem egy rozsdamentes pont bele illő kör alakú rácsot is, ami kb. egy centis hézagot tart a fazék feneke és a levesbe valók között.

A dupla falu fazék alá, még egy nagyméretű lángelosztó lemezt is tettem, így indult a csodalevesünk, kb. este nyolc környékén.

Tíz óra felé végeztem a habozással, és befűszereztem az egészet.

A már oly sokszor kipróbált gázlángon precízen beállítottam azt a legkisebb hőfokot, amelyiknél a leves éppen, hogy csak néha-néha megmozdul egy picikét (gyöngyözik) és éjfélig sorsára hagytam. Éjfélkor kiszedtem belőle a pörköltnek való husikat, és nyugovóra tértünk.

Reggel korán kiosontam meglestem a levest, és megrémültem, hogy még minden porcikája csont kemény volt, de hittem a jó tanácsnak és az előre már elkészített zöldségeket is beletettem.

A fehér és a sárgarépát is egészben tettem bele, félve attól hogy szétmegy a hosszú idő alatt.

Délben jöttek meg a vendégeink, akkor hagytuk abba a leves főzését.

A tanács bevált, hihetetlenül finom és ízletes lett a leves, és mivel sáfrányt is tettünk bele a színe is pazarra sikeredett.

u.i.

tapasztalat:

A tetején úszó zsírból menet közben elég sokat lekanalaztunk, és a pörkölt készítéséhez felhasználtuk.

Ha öreg a kakas rengeteg idő kell hogy megpuhuljon, de megérte. (Nálunk 16 óra kellett.)

2010. jún. 10. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!