Tényleg nem szabad a hűtőbe tett pl. tejfölben benne hagyni a fémes kanalat?
Figyelt kérdés
Én mindig benne hagyom (nem csak tejfölben, bármiről is legyen szó), és a családom pedig mindig mondja, hogy már pedig azt ki kéne venni. Persze azt nem tudják megmondani, hogy ez egyáltalán miért is.
Ez tényleg így van? És ha igen, akkor miért?
2017. szept. 10. 19:45
1/4 anonim válasza:
Ez is egy olyan dolog, ami régről maradt meg a fejekben, de már nem aktuális.
Az alumínium edényeknek és evőeszköznek nem volt célszerű hosszabb ideig savas kémhatású ételekkel érintkezniük.
De ma már nemesacélból vannak az evőeszközök is, annak meg tök mindegy, nem reagál kémiailag a savas ételekkel.
2/4 anonim válasza:
Az ajánlás arra az időre vezethető vissza, amikor még nem volt elterjedt a rozsdamentes acél evőeszköz, mert az alpakka, ezüstözött réz evőeszközökből a réz kioldódott és keserű ízt kölcsönzött az ételeknek. Valójában a rozsdamentes acélt sem ajánlatos bennhagyni, mert NaCl-ot (konyhasót) tartalmazó ételeknél a rozsdamentes acél is korróziót szenved.
3/4 anonim válasza:
Mindentől függően nem egy gusztusos szokás.
Különösen, ha a többieket zavarja, mivel nem egyedül laksz.
4/4 anonim válasza:
Fémes kioldódás a mai evőeszközöknél már nem valószínű, de ellenben a pohár tejfölben, vagy akármiben bennehagyott kanál, a saját nyáladban lévő baktériumoktól korábban romlásnak indulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!