Szabad ezt a lekvárral?
Próbáld ki 1 kiló gyümölccsel, hogyha nem ízlik, nem tetszik, ne bukj nagyot!
Én is a hagyományost részesítem előnybe.
Ettem szilvalekvárt sütőből, folyt mint a fos.
Holott annak az a lényege, hogy sűrű, göndörödős legyen, ... de ahány ház, annyi szokás!
Ez egy bevált módszer, igen. Idén próbáltam ki először, de még csak meggyel, barackom idén nem volt, szilvám pedig sosincs...
Megkavartam azért, hogy ne csak a teteje sötétedjen meg, de csupán egyszer. Nagyon lédús gyümölccsel nem próbálkoztam, a meggynek nem kellett nagyon sok óra, mert nem lédús, hanem tömött fajta volt.
Szilvánál minimum fél napot szoktak alkalmazni olvasmányaim alapján (nyilván nem mindegy, mekkora a mennyiség), hisz annak egészen sűrűnek kell lennie. Majd kipróbálom, mert az kizárt, hogy hagyományosan csináljam, azzal nem vagyok kompatibilis.
Ez a módszer azoknak jó, akik nem tudnak órákig a tűzhely mellett állni, és kavargatni, aztán fél napot azzal tölteni hogy levakarják a szétfröcsögő lekvár nyomait a falról meg a plafonról
Én szívesen készítem így a lekvárt és mivel sok idő kell hozzá, este beteszem 80 fokra állítom a sütőt és reggel megnézem hogyan áll. Ha nagyon sok még a leve feljebb veszem a hőfokot, de általában csak üvegekbe kell tenni.
Nem fedem le azonnal az üvegeket, hanem egy tepsibe állítom, és visszatolom a sütőbe ,hogy egy bőr réteg alakuljon ki a tetején ez fogja megvédeni a lekvárt a megromlástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!