Szabad ezt a lekvárral?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Próbáld ki 1 kiló gyümölccsel, hogyha nem ízlik, nem tetszik, ne bukj nagyot!
Én is a hagyományost részesítem előnybe.
Ettem szilvalekvárt sütőből, folyt mint a fos.
Holott annak az a lényege, hogy sűrű, göndörödős legyen, ... de ahány ház, annyi szokás!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ez egy bevált módszer, igen. Idén próbáltam ki először, de még csak meggyel, barackom idén nem volt, szilvám pedig sosincs...
Megkavartam azért, hogy ne csak a teteje sötétedjen meg, de csupán egyszer. Nagyon lédús gyümölccsel nem próbálkoztam, a meggynek nem kellett nagyon sok óra, mert nem lédús, hanem tömött fajta volt.
Szilvánál minimum fél napot szoktak alkalmazni olvasmányaim alapján (nyilván nem mindegy, mekkora a mennyiség), hisz annak egészen sűrűnek kell lennie. Majd kipróbálom, mert az kizárt, hogy hagyományosan csináljam, azzal nem vagyok kompatibilis.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ez a módszer azoknak jó, akik nem tudnak órákig a tűzhely mellett állni, és kavargatni, aztán fél napot azzal tölteni hogy levakarják a szétfröcsögő lekvár nyomait a falról meg a plafonról
Én szívesen készítem így a lekvárt és mivel sok idő kell hozzá, este beteszem 80 fokra állítom a sütőt és reggel megnézem hogyan áll. Ha nagyon sok még a leve feljebb veszem a hőfokot, de általában csak üvegekbe kell tenni.
Nem fedem le azonnal az üvegeket, hanem egy tepsibe állítom, és visszatolom a sütőbe ,hogy egy bőr réteg alakuljon ki a tetején ez fogja megvédeni a lekvárt a megromlástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!