Miért nem szabad újrafagyasztani azt ami fagyott állapotából olvadt ki?
Köszönöm a válaszokat.
Tehát, azon túl, hogy az állaga nem lesz jó, a problémát a fagyást túlélő "extra veszélyes" bacik jelentik, amik gyakorlatilag a fagyasztástól lesznek veszélyesek (ugye?), és közben még találkoznak az új bacikkal is a levegőből egyéb helyről.
Jól értem?
És még annyit, hogy ha nem egy nyers, hanem eleve hőkezelt dolgot fagyasztunk le, teszem azt kihúlés után közvetlenül, akkor (a rossz állagon túl) szintén veszélyes lehet kiolvasztani és újra lefagyasztani?
Azt tudom, hogy a fagyasztott majd kiolvasztott cuccot ha főzzük-sütjük, akkor újra fagyasztható, de itt arra gondolok, hogy sütni-főzni, majd fagyasztani, majd olvasztani, majd fagyasztani.
(Elméleti a kérdés, csak szeretném jobban megérteni a dolgot.)
Akkor egyszerűbben, a nyers élelmiszert csak egyszer lehet kiolvasztani, és nyers állapotban nem lehet visszafagyasztani és újra felhasználni.
A főtt-sült ételt többször is ki lehet olvasztani, forrásig újra sütni/főzni, majd a maradékot kihűtve újra lefagyasztani.
Csakhogy ennek a játéknak nem sok értelme van, mert minden élelmiszer rostszerkezete annyira károsodik, hogy maga az étel már élvezhetetlenné válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!