Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem szabad újrafagyaszta...

Miért nem szabad újrafagyasztani az ételt?

Figyelt kérdés
Húsboltban vettem ma két kiló csirkemellet, mert akciós volt és szeretném lefagyasztani, de az a gyanúm, hogy ez már lehet, hogy fagyasztva volt és a húsbolt azt árulta kiolvasztva. Akkor én most ezt elvileg nem fagyaszthatnám le. Szerintetek mennyire gyakori lehet, hogy vidéken egy húsboltban mondjuk ki van téve egy mázsányi csirkemellfilé, ami ilyen gyanúsan fényes és hogy az tényleg friss, nem fagyasztott? Honnan tudjam meg, hogy friss-e?
2014. aug. 16. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen nincs. Aki húst árul, az nem adhat el fagyasztott húst. Eltekintve sz étteremtől, aki megsüti. Csak tippelem, a józan paraszti ész szerint. Mert ha nem szabad húst újrafagyasztani, - én is így tudom - akkor nem fog senki megkockáztatni egy gondatlan veszélyeztetést, csak azért, hogy túladjon pár kg csirkén.


Szerintem nem kell ettől félni. Most vettem 2kg csirkét, bepanír, ment a mélyhűtőbe. 1350ft/kg volt közértben.

2014. aug. 16. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
És egy ehhez kapcsolódó másik kérdés. Ha a lefagyasztott ételt (mondjuk egy levest) előveszek, melegítem, majd forralom 5 percig, utána már újra lefagyaszthatom? És ha igen, akkor ezt hányszor lehet megismételni?
2014. aug. 16. 22:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi, de én a múltkor pl. pont láttam is az egyik boltban, hogy jeges volt, tehát olyan félig jeges-félig kiolvadt állapotú. Valamelyik multi volt, de nem emlékszem melyik, de biztos, hogy nem a hentes, mert emlékszem, hogy ott megtapogattam az előrecsomagolt tálcás húst és jeges volt. Nem hinném, hogy a hűtő hűtötte volna ilyen jegesre.
2014. aug. 16. 22:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha kiolvasztott húst árulnak, azt fel kell tüntetni.


2. A kiolvasztott ételt azért nem javasolt visszafagyasztani, mert a fagyasztás az eredetileg rajtalév baktériumokat nem pusztítja el, csak megállítja öket. Az étel kiolvadása során sok sejt megsérül és ezekben sokkal gyorsabban és könnyebben tudnak a baktériumok szaporodni. Normál esetben erre nem sok idejük maradna, mert megfözik/sütik, a visszafagyasztásnál viszont ezt az állapotot rögzítik és a következö kiolvasztásnál a folyamat megy tovább, ezért elöfordulhat, hogy az étel megromlik.


3. A kiolvasztott és hökezelt (megfözött, megsütött, felforralt) ételt nyugodtan lehet fagyasztani, mert ezzel újra sterilizálva lett.

2014. aug. 16. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint a kész, tehát megfőzött ételt kiolvasztás után nem lehet visszafagyasztani egyszer sem.


Tehát ha nyerset olvasztasz ki, készítesz belőle valami ételt, azt lefagyaszthatod, de nyerset vissza nyersen nem, főttet vissza nem.

2014. aug. 17. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!