Miért nem szabad újrafagyasztani az ételt?
Szerintem ilyen nincs. Aki húst árul, az nem adhat el fagyasztott húst. Eltekintve sz étteremtől, aki megsüti. Csak tippelem, a józan paraszti ész szerint. Mert ha nem szabad húst újrafagyasztani, - én is így tudom - akkor nem fog senki megkockáztatni egy gondatlan veszélyeztetést, csak azért, hogy túladjon pár kg csirkén.
Szerintem nem kell ettől félni. Most vettem 2kg csirkét, bepanír, ment a mélyhűtőbe. 1350ft/kg volt közértben.
1. Ha kiolvasztott húst árulnak, azt fel kell tüntetni.
2. A kiolvasztott ételt azért nem javasolt visszafagyasztani, mert a fagyasztás az eredetileg rajtalév baktériumokat nem pusztítja el, csak megállítja öket. Az étel kiolvadása során sok sejt megsérül és ezekben sokkal gyorsabban és könnyebben tudnak a baktériumok szaporodni. Normál esetben erre nem sok idejük maradna, mert megfözik/sütik, a visszafagyasztásnál viszont ezt az állapotot rögzítik és a következö kiolvasztásnál a folyamat megy tovább, ezért elöfordulhat, hogy az étel megromlik.
3. A kiolvasztott és hökezelt (megfözött, megsütött, felforralt) ételt nyugodtan lehet fagyasztani, mert ezzel újra sterilizálva lett.
Tudomásom szerint a kész, tehát megfőzött ételt kiolvasztás után nem lehet visszafagyasztani egyszer sem.
Tehát ha nyerset olvasztasz ki, készítesz belőle valami ételt, azt lefagyaszthatod, de nyerset vissza nyersen nem, főttet vissza nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!