A főzős műsorokban miért nincs hal-előkészítés, pikkelyezés, nyúzás? A klasszikus pikkely lekapirgálásán és a kibelezésén túl mikor lehet konyhakésznek, megtisztítottnak nevezni a halat?
Például a River cottage egyes részeiben van.
Igaz, hogy nem ezek a fajták, de sokan nem ezeket eszik, plusz ha egy halat meg tudsz tisztítani, tudod mindet.
A magam részéről én nem eszem a tavi vagy tenyésztett halakat, semmi olyat, aminek tipikus elkészítési módja kimerül a süssük szanaszét olajban-panírozzuk-tegyük pörköltalapra c. hármasban. A világ halkultúrája ehhez képest sokkal színesebb, hála istennek.
(Gy.k. nem, nem mérgezett halat eszem, igen, pontosan és biztosan tudom ezt, igen, a tengeri vagy folyami hal egészségesebb és nem érdekel más ízlése)
1. Köszi a fugut. piszkosul nem erre voltam kíváncsi... 2. Nem kell válaszolni, ha nem a kérdésre válaszolsz.
Ezek szerint senki nem tudja hogyan kell megtisztítani a halat?
Igazából mi a kérdés?
Főzős műsorokban azért nem mutatják a legtöbbször, mert
a. konyhakészen vásárolt halról van szó
b. rohadtul nem érdekes és nem része a receptnek
Ha meg megtanulni akarod hogyan kell csinálni, akkor millió oktató anyag van róla, csak a keresőt kéne használni.
Ja, azt eddig nem mondtad, hogy életképtelen vagy.
https://www.youtube.com/results?search_query=hal+pucol%C3%A1sa
"Mellesleg mikor nevezhető konyhakésznek a hal???"
Akkor, amikor bármi más. Elő van készítve, meg van pucolva/tisztítva a főzéshez/sütéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!