Hogyan lehet készíteni egészséges lisztet kávédaráló nélkül?
Az alábbi lisztek érdekelnének:
Zabpehely
Mandula
Kókusz
Köles
Hajdina
Barna rizs
#7,#8,#9:szánalmasak vagytok. Mennjetek inkább a játszótérre!
#10: mint említettem, nincs aprítógépem): de turmixgéppel is meglehet csinálni?
A glikémiás index a diétázók és fogyókúrázók számára is fontos
A turmixgép nem jó. Viszont mandulaliszted nem lesz, csak darált mandulád, a maglisztek zsírtalanítottak (marad bennük, csak kevés), azt házilag nem tudod megoldani.
Ha nincs darálód, vegyél eleve lisztet. Nem hiszem, hogy fél-1 kiló rizsliszt nem fogy el meg ilyenek. Még nekem is elfogy, pedig általában napi 10 grammot használok gabonalisztből s többfélét használok.
Ha szereted a fentieket, logikus, hogy vegyél egy mag- és kávédarálót.
Az egészség nem ilyen egyszerű s kinek mi egészséges? Nekem a köles kerülendő szénhidrátbomba, finom, de nagyobb mennyiségben tuti ártana :D Más a rengeteg olajos magvat nem bírja. Nem érzékeny embernek pedig a glutén sem árt (nem orvosi érzékenységre gondolok, hanem sokkal többeket érintőre, de van, akinek a genetikája olyan, hogy semmiképpen nem teszi áteresztővé a bélt meg semmi) s igen fontos a mennyiség.
Éppen olvastam, hogy mandula és kókuszlisztet hogyan lehet csinálni házilag, de ahhoz is aprítógép kell:/
A helyzet az, hogy kiskorú vagyok, avagy nincs keresetem, a szüleim nem akarnak megvenni nekem ilyen-olyan liszteket(mondjuk megértem,de legalább teljes kiörlésűre és zablisztre szánták a pénzt) és kávédarálót/aprítógépet is biztos, hogy nem fognak nekem venni soha. Ezért reménykedtem, hogy turmixgéppel lehet, mondjuk az sincs itthon, de azt hamarabb kapnék
Nem mondom, hogy kipróbálom neked turmixgéppel, merta fene se szedi ki a darabkákat belőle, de az nem darálásra való. Száraz dolgot nem is visz, csak a nedveseket.
Mandula- és kókuszlisztet pedig nem tudsz csinálni, kivéve, ha arra gondolsz, ami tejkészítésből visszamarad s megszárítod, annak valami köze lehet hozzá, de az se olyan. A tejkészítésből visszamaradt kókusz ízetlen, míg a kókuszliszt kifejezetten édes, nemcsak a zsír kerül ki belőle...
A zabpelyhet könnyű megdarálni (s ha darabos marad, akkor is remekül felhasználható, ebben hasonlít a szezámmagra. ha egy sütibe a zab vagy szezám fele darálatlan, az is alig tűnik fel, de ha igen, az sem rossz), arra lehet, hogy nem céleszköz is jó. De a rizsre még a magdaráló sem ideális, túl kemény és dara lesz, nem igazi liszt (jó, ha kivárok 10 túlmelegedést, lehet, hogy tudok egy darálónyi egész tűrhető lisztet képezni...) s ez a helyzet minden kemény gabonával.
#15
Igen, a tejkészítés utáni maradékból készített mandula és kókuszlisztre gondolok.
A zabpelyhet eddig is tudtam, ezek után tuti kipróbálom, sőt, a szezámliszttel is megpróbálkozok.
Na, akkor lehet, hogy karácsonyra kávédarálót fogok kérni, vagy aprítógépet, bár hülyének fognak nézi:D
És azzal bármilyen liszt készíthető?
#12
Mennjél már a fr*ncba. Válaszolgass olyan kérdésekre, amelyek a te agyi szinteddel egyenlők, ne értelmes dolgokra. Gondolom fogalmad sincs az egészséges táplálkozáshoz, de sebaj. Nem nekem lesznek emésztési problémáim(:
Azt sem tudod, milyen bugyutaságokat zagyválsz össze vissza:D
Szánalmas vagy, és nem alacsonyodok a szintedre, úgyhogy a következő üzenetedre már nem válaszolok. Csak gondoltam szólok(;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!