Kávédarálóval lehet hagymát aprítani?
A hagymát utálom a legjobban kockázni.
Még mit lehet/szoktatok csinálni a kávédarálóval? Érdemes beszerezni? Kávét már a legtöbben eleve őrölve veszik sztem, és mi is többnyire.
Porcukrot lehet vele, arra viszont hasznos. Mákot is lehet vele tudom, diót nem annyira. Sztem csak ezeket lehet. Köszi a tanácsokat előre is. 120W-os amivel szemeztem a boltba. :)
Azt még a kávé- ÉS magdarálómnak is csak a másik feltétjével lehet... A nedves dolgok nem kompatibilisek egy kávédarálóval, az amúgyis darál, nem annyira aprít, s a magokat is nehezebben veszi, mint egy rendes multifunkcionális daráló.
Aprítóval lehet okés a hagyma, bár nekem pont nem gond késsel sem, nekem a karfiolhoz kell robotgép...
Anno a kávédarálóval csináltam nmindent, még a mazsolát is azzal daráltam, de nem húzta sokáig szegényke. A multifunkcionális jobban bírja. Nem tudom, szerepel-e a munkaköri leírásában, de valamivel darálnom kell azt is.
A mákkal minden daráló szenved kicsit, a multi azért elintézi egy idő után. De a dió 2 másodperces aprítása után (amit nem a daráló, hanem a zöldségaprító feltéttel csinál igazán jól és gyorsan) elég lassú...
Ha nemcsak kávéra, cukorra, cukros mákra kell, én multifunkciósat vennék, ahogy tettem is.
Ha hagymát akarsz vele aprítani, akkor inkább egy konyhai aprítógépet vegyél. Nekem ilyen van: [link] , és meg vagyok vele elégedve.
A kávédarálóval az a baj, hogy nem tudod bedobni a mosogatóba, maximum csak kitörölgetheted, ezért beleveszi magát az illat (kávé, hagyma). Egyszer próbáltam kávédarálóval szárított gombából gombaport csinálni, de kávészaga lett. Az aprítógépeknek meg a tartályát is, a kését is elmosogathatod, nem marad illatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!