Lekvárnak való puha őszibarackot lehet fagyasztani? Utána lehet lekvárt főzni belőle kiengedés után?
Igen, lehet mindenféle gyümölcsöt lekvárnak fagyasztani.
Én évek óta sokfélét fagyasztok szezonban, mert nyáron lekvárt fözni elég meleg dolog, télen meg kellemes, ha a tüzhely is melegít. Emellett nyáron eleve sokkal több munka van a kertben, és így nincs olyan, hogy nem érek a végére.
A lekvárnak való - tehát érett, puha - gyümölcsöt adagokban fagyasztom le, mert télen könnyebb eldönteni, hogy most 2 kg-ból akarok lekvárt, vagy 10-böl, vagy esetleg a 2 kg-os csomagokból vegyes valamit készítek.
Ami még elöny, hogy a fagyasztás miatt sokkal hamarébb megfö, és így még idöt is lehet vele spórolni.
4-es: tökéletesen igaz, amit írsz, én csak azért nem említettem, mert a kérdésben beföttnek való gyümölcsröl volt szó.
De ha eleve lekvárnak akarja valaki fagyasztani, akkor tényleg megfelelöen elökészítve érdemes fagyasztani.
Köszi a kiegészítést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!