Akinek van rizsfőzője, milyen rizst készít? Finom, puha, ragacsos ázsiai jellegűt?
Nekem nincs, de merőben feleslegesnek tartom, mivel pofonegyszerű finom, puha, ragacsos rizst főzni kb. bármiben, s igényel vagy 1 perc munkát.
Attól még lehet, hogy van, akinek előnyös valamiért, nekünk így is tökéletes a rizs.
A vízmennyiségen elég sok múlik, ha négyszeresben főzöd a rizst, akkor szerintem tutira ragacsos lesz... Nekünk ez történik.
Köszi, de a kérdésem azokhoz szólt, akiknek van. Nem érdekel, hogy könnyű-e ragacsosra főzni a rizst nélküle, az érdekel a gép milyet készít, mert szeretnék vásárolni.
Remélem olyan is válaszol, akinek van tapasztalata :)
gondolom attól is függ milyen rizst használsz
ezek a gépek gőzölik a rizst de a B tipusú gyártási mellék terméktől ne várj csodát
Ha szusirizst veszel, az ragadni fog, mert olyan. Ha bashmati rizst, az nem fog ragadni. Sokféle rizs van, ha annyira szereted, akkor válogass ez alapján. Ha a ragacsosat szereted, akkor vegyél szusihoz valót, vagy rizottóhoz valót, vannak kifejezetten ilyenek. A rizottót kavargatni kell, így marad leves, ragacsos kissé.
Nem minden ételhez jó amúgy a ragacsos rizs, nem is szeretik sokan. Én a szétfőtt rizst sem szeretem, hogy őszinte legyek, inkább olyan al dente olaszos legyen.
Igen, finom, ragacsos rizst főz! Nagyon praktikus :)
Az meg irreleváns ki kit szeret, ha a kérdezőnek a ragacsos ízlik. Bár tapasztalatom szerint inkább a főzéshez nem igen értők szeretik szárazan. A rizs kultúrája ázsiából ered, alapvetően puha és ragacsos jellegű étel. Persze a magyar ízlés sokmindent elferdít, de nem muszáj ennyire leadni a színvonalat. Bárki, aki ért egy kicsit a nemzetközi konyhához visszaköpné a száraz rizst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!