Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Akinek van rizsfőzője, milyen...

Akinek van rizsfőzője, milyen rizst készít? Finom, puha, ragacsos ázsiai jellegűt?

Figyelt kérdés
Vagy száraz, szar, magyaros rizst? Vagy állítható? Mivel imádom a rizst és más gabonaféléket gondolkodom egy rizsfőzőn. De nem tudom, hogy szétesős, vagy jóféle tapadós rizst főz-e, érdemes-e venni. Akinek van, beszámolna róla? :)

2016. máj. 14. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:
25%

Nekem nincs, de merőben feleslegesnek tartom, mivel pofonegyszerű finom, puha, ragacsos rizst főzni kb. bármiben, s igényel vagy 1 perc munkát.

Attól még lehet, hogy van, akinek előnyös valamiért, nekünk így is tökéletes a rizs.

A vízmennyiségen elég sok múlik, ha négyszeresben főzöd a rizst, akkor szerintem tutira ragacsos lesz... Nekünk ez történik.

2016. máj. 14. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi, de a kérdésem azokhoz szólt, akiknek van. Nem érdekel, hogy könnyű-e ragacsosra főzni a rizst nélküle, az érdekel a gép milyet készít, mert szeretnék vásárolni.


Remélem olyan is válaszol, akinek van tapasztalata :)

2016. máj. 14. 22:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

gondolom attól is függ milyen rizst használsz

ezek a gépek gőzölik a rizst de a B tipusú gyártási mellék terméktől ne várj csodát

2016. máj. 15. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Ha szusirizst veszel, az ragadni fog, mert olyan. Ha bashmati rizst, az nem fog ragadni. Sokféle rizs van, ha annyira szereted, akkor válogass ez alapján. Ha a ragacsosat szereted, akkor vegyél szusihoz valót, vagy rizottóhoz valót, vannak kifejezetten ilyenek. A rizottót kavargatni kell, így marad leves, ragacsos kissé.


Nem minden ételhez jó amúgy a ragacsos rizs, nem is szeretik sokan. Én a szétfőtt rizst sem szeretem, hogy őszinte legyek, inkább olyan al dente olaszos legyen.

2016. máj. 18. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

Igen, finom, ragacsos rizst főz! Nagyon praktikus :)


Az meg irreleváns ki kit szeret, ha a kérdezőnek a ragacsos ízlik. Bár tapasztalatom szerint inkább a főzéshez nem igen értők szeretik szárazan. A rizs kultúrája ázsiából ered, alapvetően puha és ragacsos jellegű étel. Persze a magyar ízlés sokmindent elferdít, de nem muszáj ennyire leadni a színvonalat. Bárki, aki ért egy kicsit a nemzetközi konyhához visszaköpné a száraz rizst.

2016. máj. 18. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, akkor veszek egyet. Amit kinéztem, kb. 12.000 ft, az remélem már nem a "gagyi" kategória!
2016. máj. 18. 21:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!