Hogyan főzitek meg a babot gyorsabban? Milyen típust választotok leginkább? Mit szoktatok tenni még bele főzés közben?
Az áztatás mellett az is fontos, hogy a fözéshez használt viz ne legyen kemény viz. A hüvelyes növények , igy a bab is , csak lágy vizben fö meg . Náklunk , ( Székelyföld ) a tengerszint fölötti magasság is befoloyásolja , nem ritka az olyan város, vagy falu, amelyik 600 - 800 m vagy annál is
magasabban vannak , igy a viz forrása 98 C , vagy annál is alacsonyabb .
A gyorsabb fözést ( ami a kérdés volt ) áztatással és lágyvizzel érhetjük el .
Nálunk kegyetlenül kemény a víz, a vízmelegítő edényt folyton eceteznem kell..etc.
Simán megfő a bab, jól is néznénk ki, ha nem tenné 200 méteren (nagy magasságban már nem főne meg s mérgező is maradna, de országunkban nincs nagy magasság).
Nagy tarkababot veszünk, ami finom. Előző nap beáztatjuk, másnap félig puha, kuktában forrástól max. 40 perc alatt egészen puha lesz.
Mèrgező?! D:
Èn meg főzès előtt mindig elrágcsáltam pár szem babot, mert szeretem az ízèt úgy is. :$
Ma is tanultam valamit, többè nem eszem nyersen, bár pár szemtől nem lett bajom.
12-es! Hogy érted, hogy mérgező maradna? Remélem, a nyers krumpli nem mérgez, mert én meg azt szoktam szeletelés közben enni, mert mint ahogy az előző írta, szeretem az ízét.
Párszor már válaszoltam, babhoz szódabikarbóna.
Most jut eszembe, volt, hogy hiába tettem bele, a bab beljese puha lett tőle, de héja rágós maradt.
Babja válogatja - gondolom.
Èn úgy tudom, hogy a krumplinak csak a zöld rèsze mèrgező, meg a csírája.
Amúgy èn is eszem nyersen, főzèskor mindig bekapok párat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!