Hogyan főzitek meg a babot gyorsabban? Milyen típust választotok leginkább? Mit szoktatok tenni még bele főzés közben?
Áztattad előtte?
Èn legalább egy èjszakára beáztatom, úgy tènyleg könnyebben megfő.
Utolsó, ha nem áztatod be, kukta nélkü hány évig főzöd?
Ne beszélj már marhaságokat!
Szárazbabot.
Előtte áztatom, másnap főzöm - ugyanabban a lében -, teszek bele füstölt hús, répa, fokhagymás rántás.
Babsűrűbe szétfőzöm tök puhára, kicsit szétnyomkodom és paprikás-hagymás rántás.
Főzeléket nem szeretem.
# 5-ös!
Olvass! Próbáld ki!
Te ne beszélj marhaságokat!
Én már évek óta nem áztatom, mert semmi értelme. Nagyjából 1 óra alatt megszokott főni kukta nélkül.
7-es! Igazán nem szeretnék kekeckedni, de vettél már olyan szárazbabot, aminek a szavatossági ideje még bőven nem járt le, mégis órákig főzted, mégsem puhult? Nekem volt hozzá szerencsém, még áztatva is. :/
Kérdező! Szódabikarbóna. 1-es jól írta.
8-as!
A saját babommal jártam így, ezért vennem kellett.
"Nekem volt hozzá szerencsém, még áztatva is. :/ "
Ez benne a poén, hogy azt hiába is áztatod!
Amúgy én voltam az 1-es válaszoló is. A szódabikarbónával az áztatást lehet megspórolni. Bár én inkább babonának tartom az áztatást, a szódabikarbóna viszont egészséges, és ténylegesen gyorsabban megfől vele minden.
7-es, az érdekes, mert nekem volt, hogy 3! órás főzés után SEM volt puha.
Ne okoskodj, attól, mert neked szerencséd volt, rhadtul nem ez az általános!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!