Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan főzitek meg a babot...

Hogyan főzitek meg a babot gyorsabban? Milyen típust választotok leginkább? Mit szoktatok tenni még bele főzés közben?

Figyelt kérdés
Szárazbabról lenne szó és valamiért nehezen fő meg :)

2017. júl. 22. 11:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy teáskanál szódabikarbónát tegyél hozzá.
2017. júl. 22. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Áztattad előtte?

Èn legalább egy èjszakára beáztatom, úgy tènyleg könnyebben megfő.

2017. júl. 22. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 hisztynka ***** válasza:
100%
Igen, a szárazbabot egy éjszakára főzés előtt be kell áztatni, főzni pedig kuktába szoktam. Fele annyi idő alatt fő meg és az ízek is jobban összeérnek.
2017. júl. 22. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell áztatni!

[link]

[link]

2017. júl. 22. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, ha nem áztatod be, kukta nélkü hány évig főzöd?


Ne beszélj már marhaságokat!

2017. júl. 22. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

Szárazbabot.


Előtte áztatom, másnap főzöm - ugyanabban a lében -, teszek bele füstölt hús, répa, fokhagymás rántás.


Babsűrűbe szétfőzöm tök puhára, kicsit szétnyomkodom és paprikás-hagymás rántás.


Főzeléket nem szeretem.

2017. júl. 22. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

# 5-ös!

Olvass! Próbáld ki!

Te ne beszélj marhaságokat!


Én már évek óta nem áztatom, mert semmi értelme. Nagyjából 1 óra alatt megszokott főni kukta nélkül.

2017. júl. 22. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:

7-es! Igazán nem szeretnék kekeckedni, de vettél már olyan szárazbabot, aminek a szavatossági ideje még bőven nem járt le, mégis órákig főzted, mégsem puhult? Nekem volt hozzá szerencsém, még áztatva is. :/

Kérdező! Szódabikarbóna. 1-es jól írta.

2017. júl. 22. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
67%

8-as!


A saját babommal jártam így, ezért vennem kellett.


"Nekem volt hozzá szerencsém, még áztatva is. :/ "


Ez benne a poén, hogy azt hiába is áztatod!


Amúgy én voltam az 1-es válaszoló is. A szódabikarbónával az áztatást lehet megspórolni. Bár én inkább babonának tartom az áztatást, a szódabikarbóna viszont egészséges, és ténylegesen gyorsabban megfől vele minden.

2017. júl. 22. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
78%

7-es, az érdekes, mert nekem volt, hogy 3! órás főzés után SEM volt puha.


Ne okoskodj, attól, mert neked szerencséd volt, rhadtul nem ez az általános!

2017. júl. 22. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!