Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell mészmentes vizet...

Hogyan kell mészmentes vizet készíteni/ kivonni a víz mésztartalmát? Egy bizonyos fajta gyógytea elkészítéséhez kellene.

Figyelt kérdés

2017. jún. 7. 07:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Felforralod a vizet és legalábbb 10 pefcig fedő alatt intenzív forrásban tartod.

Majd lekapcsolod alatta a tüzet, nem emeled fel a fedelet, hanem hagyod teljesen kihülni.

Ezután óvatossan ! Nem összemozgatod, rázod, kavarod, hanem átöntöd egy másik edénybe úgy, hogy az alját, ami már leüllepedett és kicsapódott mész, azt nem öntöd át.

Az edény alján látható a fehér mész. Azt már ne öntsd át.

2017. jún. 7. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2017. jún. 7. 11:13
 3/5 anonim ***** válasza:
💖szívesen.
2017. jún. 7. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

A kérdés korrekt megválaszolásához tudni kellene a pontos receptet, és azt is, hogy a receptúrát kémiához értő ember készítette-e.

A mésztartalmat forralással nem lehet teljes mértékben eltávolítani a vízből.

A forralás csak az ún. változó keménységből eredő hidrogénkarbonátokból származó kálcium tartalmat távolítja el a vízből.

Ha drága a gyógytea és a kálcium ionok nagyon rontják a hatásfokát, hatástalan lesz a tea ha csak az #1 válaszoló által leírt módszert alkalmazod.

Tudni kellene a pontos leírást!

2017. jún. 8. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 4-es a forralásos technika már olyan vízlágyítási szint, aminél már csak a desztillálás jobb.

Ezt már laikusként írnám, hogy olyan tea nem létezik, amiben nem elegendő az 1-es hozzászólás szerinti forralási módszer.


Ez a forralás technika majdnem már desztilált. 60% .

A legolcsóbb.

Boltban 1200Ft, amit már rákbetegeknek is gyártanak.

Házilag is lehet gyártani, csak idő, energia, speciális edények, és hozzáértés szükséges.


A teljesen ionizált víz túlzott egy teához.

Ki sem próbálom.


Mi legább, pill. - megszámolom - a pontoságért.


Pontosan 20 féle teát fogyasztunk.


Nem kételkedünk a szakértelmedben, ami a víz kemikáliáját illeti.

Teavízhez laboratóriumi víz? 😁

A legyegyszerűbbet használlyuk, ami bevált.

Nálunk átlagnál is nagyon "kemény" a víz.

Felesleges ezreket költeni.

Idő az van, míg kihűl és

míg saját maga üllepedése után automatikusan osztályozódik.

Az edény alján ott áll töményen az amire nincs szükség.

A forralást az átöntés után meg lehet ismételni.

Szerintem felesleges.

Nálunk már bevált.

Csak vízről van szó, nem pálinka párlatról.😁

😮

2017. jún. 8. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!