Hogy lehet gyógynövényt szárítani teának?
Mindent rosszul csinálsz.
Addig jó, hogy leszeded, de nem mindegy, hogy mikor. A legtöbbjét virágzás előtt, reggel érdemes szedni, de érdemes utánan nézni, mert nem mindegyik ilyen.
Ne vágd fel, mert minden vágási felületen szökik a hatóanyag.
Kösd csokorba, tedd bele fejjel lefelé egy papírzcskóba és árnyékos, szellős helyen szárítsd, ne a napon. Így az íze, a színe és a hatóanyag is megmarad.
Ráérsz összetördelni, morzsolni a száradás után, vagy még jobb, ha csak a közvetlen teafőzés (forrázás) előtt teszed ezt.
Zacskóba nem fontos berakni, de amig szárítod, nem lehet napon, mert elmegy a szine meg az aromák egy része is, ezért mindig árnyékos, de szellös helyen kell megszáritani öket. (A zacskó az árnyékot biztositja)
Egyébként az elsö válaszolónak igaza van.
Az árvacsalánból is lehet teát késziteni, de nézd meg, hogy melyik fajta alkalmas rá.
Meg az árvacsalán egy szó...
Attól függ a száradási idő, hogy mennyire nedves a növény.
De jó szellős helyen maximum 3-4 nap alatt zörgősre szokott száradni.
Leszeded, nem muszáj apróra felvágni de ha úgy akarod akkor felapríthatod, majd kirakod a napra egy sütőpapírra kiterítve vagy valamilyen papírra, anyagra kiterítve. Csak vigyázz, hogy el ne fújja a szél.
Addig kell a napon szárítani amíg nem lesz csöröge száraz, azt meg úgyis látni fogod rajta, hogy mikor lesz már jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!