Hogyan kell készíteni és szárítani a száraztésztát?
Tegnap csináltunk tésztát. Keményre begyúrtuk az alapot.
Van nyújtó gépünk, amin cérnametélt és hosszúmetélt vágó is van. Mikor szét vágtuk, konyharuhára fektettük, most szárad.
Nekem úgy tűnik, hogy összeragadtak, nem jönnek szét száljaira! :-(((
Mit csináltunk rosszul? Begyúrás után pihent a tészta. Ha teljesen kiszárad, akkor szétjön majd???
Igen, a kiskezeddel óvatosan bele-alá-nyúlsz, és forgatod, kavargatod, egyrészt hogy szétváljanak, másrészt, hogy ami még nem száraz, az felülre kerüljön és az is száradjon. Ha két-három szál egymáshoz, úgymond összeszárad, száradás után már nem tudod szétválasztani, azt ilyenkor, kavargatás közben szoktuk szétszedni.
Amikor teljesen megszáradt, valami tiszta dobozt (leginkább süteményes dobozt, vagy ha nincs más, cipősdobozt, de ezt előtte alaposan szellőztesd ki) teljesen kibélelsz selyempapírral, vagy papírszalvétával és abba rakod úgy, hogy a papírral a tetejét is be tudd feddni. Aztán mehet rá a tető.
Miután felvágtátok, egy kis lissztet kellett volna rá szórni, és megforgatni benne a felvágott tésztát. Lentről felfele haladva a kezeddel, kicsit átdobálni, fellazítani, hogy ne ragadjanak össze. Aztán konyharuhán szárítani.
Amúgy a tésztát pihentetni kell még formázás előtt is.
Üdv!
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
Mikor kinyújtottuk, nem vártunk, akkor ez a hiba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!