Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell készíteni és...

Hogyan kell készíteni és szárítani a száraztésztát?

Figyelt kérdés

Tegnap csináltunk tésztát. Keményre begyúrtuk az alapot.

Van nyújtó gépünk, amin cérnametélt és hosszúmetélt vágó is van. Mikor szét vágtuk, konyharuhára fektettük, most szárad.

Nekem úgy tűnik, hogy összeragadtak, nem jönnek szét száljaira! :-(((

Mit csináltunk rosszul? Begyúrás után pihent a tészta. Ha teljesen kiszárad, akkor szétjön majd???


2011. máj. 30. 05:49
 1/6 anonim ***** válasza:
A friss tésztát be kell lisztezni,és száradás közben megforgatni,akkor nem ragad össze.
2011. máj. 30. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, a kiskezeddel óvatosan bele-alá-nyúlsz, és forgatod, kavargatod, egyrészt hogy szétváljanak, másrészt, hogy ami még nem száraz, az felülre kerüljön és az is száradjon. Ha két-három szál egymáshoz, úgymond összeszárad, száradás után már nem tudod szétválasztani, azt ilyenkor, kavargatás közben szoktuk szétszedni.


Amikor teljesen megszáradt, valami tiszta dobozt (leginkább süteményes dobozt, vagy ha nincs más, cipősdobozt, de ezt előtte alaposan szellőztesd ki) teljesen kibélelsz selyempapírral, vagy papírszalvétával és abba rakod úgy, hogy a papírral a tetejét is be tudd feddni. Aztán mehet rá a tető.

2011. máj. 30. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 doboszoli ***** válasza:
45%
A mai tojás és liszt árak mellett érdemes utánaszámolni, megéri-e a készítéssel járó macera.
2011. máj. 30. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Miután felvágtátok, egy kis lissztet kellett volna rá szórni, és megforgatni benne a felvágott tésztát. Lentről felfele haladva a kezeddel, kicsit átdobálni, fellazítani, hogy ne ragadjanak össze. Aztán konyharuhán szárítani.

Amúgy a tésztát pihentetni kell még formázás előtt is.


Üdv!

2011. máj. 30. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
felvágás előtt nem szárítottátok ki a tésztát.vágás előtt meg kell győződni, hogy elég száraz-e már. Ha két csík összenyomva összetapad, az még nem vágható.10 deka liszt egy tojáshoz ez az alapja.alaposan ki kell gyúrni.letakarva pihen 10 percet, utána sodorhatod ki( vagy géppel kinyújtod)ha mindet kinyújtottad szellős helyen kb félóra száradás kell, de ez függ a hőmérséklettől is, ki kell várni, míg elég száraz, mert másképp kárba megy az időd is, és felhasznált nyersanyag is.
2011. máj. 30. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tanácsokat!

Mikor kinyújtottuk, nem vártunk, akkor ez a hiba!

2011. máj. 31. 05:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!