Megpenészedett aszalványok, mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Elég kevés tapasztalattal rendelkezem a házi aszalással kapcsolatban, így nem tudom mi okozhatja. Meggy és sárgabarack aszalvánnyal is előfordult, hogy bár száraznak érződött, mégis megpenészedett. Ez mitől lehet? Esetleg tovább kellene aszalni, vagy a tárolás befolyásolja? (befőttes üvegbe raktuk)2017. júl. 19. 18:24
1/5 anonim válasza:
Tovább kellett volna sétálni és száraz szellős helyen kell tárolni vászon, vagy papír zacskóban.
2/5 anonim válasza:
Megőrjít ez a szótár.
Természetesen nem sétálni kellett volna , hanem aszalni.
Bocs.
3/5 anonim válasza:
Sétálni is lehet velük ,közbe is szárad 😁 Amúgy valóban korán tetted be az üvegbe .
4/5 anonim válasza:
Bizonyára nem aszaltad elég sokáig, az enyémek sosem penészedtek meg, üvegben sem (nekem a rovarok jöttek rá első évben, brr). Többnyire én is barackot és meggyet szoktam aszalni. Az aszalványok trükkösek, nagyon sokáig kell aszalgatni őket.
5/5 anonim válasza:
Én majdnem kopogósra aszalom az eltenni valókat.
Míg újdonság, már gumicukor állag elérésekor kiveszem és kiteszem, hogy a család szemecskézhesse. Van úgy, hogy négyen 20 kiló koktél paradicsomból készített aszalványt belakmároznak két-három nap alatt. Amikor eltelnek vele, na az utána következőket már zörgősre aszalom. Papírzacskóban vagy fém dobozban tárolom. (Molyokra vigyázni, imádják az aszalványokat!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!