Ha kicsit megpenészedett a sajt, de levagdosom róla a penészes oldalakat, akkor fogyasztható még?
Az a penész, más penész.
Nyersen ne edd, a gombák mélyen hatoló tömlője érdekes mutatványokra képes.
Alaposan hőkezelni kell.
Szia!
Amennyiben disznó sajtról van szó, ajánlanám, hogy először kérdezze meg gyógyszerészét, kezelő orvosát, ha már megette kérdezze meg kedvenc sírásóját,temetkezési vállalkozóját...
nem lesz semmi bajod tőle!
nem akarok ünneprontó lenni,de sok esetben én úgy "hallottam",h a boltokban is ezt csinálják az ún. fóliába általuk kicsomagoltakkal is,ha az nem fogy el időben...:S
A mi éghajlatunkon szerencsére a sajton megtelepedő romlást okozó penészgombák nem termelnek halált okozó mikotoxinokat (gombamérgeket), de azért én kidobnám azt a sajtot, mert csak a felületén látod a penészt, a sajtot át meg átszövő gombafonalak nem látszanak.
Azt gondolom, hogy felesleges kockázat, nem érdemes ezen spórolni.
Penicillinérzékenyeknél allergiát is kiválthat.0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!