Milyen tejterméket készítettem - véletlenül? Lsd. Lent. Izgalmas!
Figyelt kérdés
Vettem házitejet, felfőztem rendesen. Éjszakára kint maradt a konyhában, de nincs túl meleg, úgy 18 fok. Reggel ittam belőle egy pohárral, teljesen jó volt. Aztán beraktam a hűtőbe. Estére állagra összement, de az íze olyan volt, mint a rendes tejnek. (Ez milyen fázis?? Ismerős néni azt mondta, nem tapasztalt sosem ilyet.)
Azt javasolta, melegítsem meg mégegyszer, mert van, hogy hidegen nem érződik fura íz, de nem jó. Melegítéskor kicsapódott a savó, és megtúrósodott. Ennek örömére beleraktam egy ruhába, és éjszaka lecsöpögött. Eléggé összeállt, tehát nem igazán túró lett, hófehér színű, és az íze olyan, mint a sima tejé. Valaki tudja, mi ez??? :)
2011. dec. 31. 13:56
3/10 anonim válasza:
Lehet,hogy sajt. csak kezdetleges.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket. :) Finom, az biztos. :)
2011. dec. 31. 18:34
8/10 anonim válasza:
Házi túró. Keverj hozzá cukrot, tejfölt, és egészségedre :)
9/10 anonim válasza:
Ja igen, az ismeretlen fázis, ami tejízű, de "vastagabb", az a tejszín alapja, a tejzsír.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó! És ha direkt szeretném elérni a tejzsír fázisát, az hogy működik? Mert anno csak teljesen véletlen sikeredett.
2012. szept. 4. 10:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!