Házi füstölt kolbász megpenészedett, normális?
Kb. egy hónapja vettem.
Hűtőben volt.
Spájzunk nincs, eddig is hűtőben tartottam a kolbászt, de még sosem jártam így.
Eddig nem házit vettem, hanem boltit.
Miért penészedett meg?
Miben tároltad, mert, ha nejlonban, akkor sajnos előfordulhat. Sütőpapír, vagy sima papírzacskó a legjobb a füstölt áru tárolására.
A házik sem mindig tökéletesek, lehet, hogy lazára van töltve.
zacskóban.
de eddig is a boltiakat is.
hát én nem töröltem le, nem fogom megenni azt, amin penész volt.
Pedig a füstölt termékeken keletkező penész (kívülről ), nemespenész, ami a bőrrel együtt egyszerűen eltávolítható, és a kolbásznak semmi baja.
Ha a kolbászt, szalámit langyos folyó víz alatt megmossuk,alaposan átdörzsöljük nagyon könnyen le lehet húzni a bőrt róluk.
Ha házi, rendesen füstölt, akkor meg lehet enni, csak vágd le/mosd le a penészt. Mamámék 60 éve csinálnak kolbászt, előfordul, hogy egy pici részen penészedik, de ez nem minőségi gond, főleg, ha hajtogatva van, akkor a hajlatban szinte mindig penészes. Ez nem azt jelenti, hogy romlott! Hiszen fel van füstölve.
Ezt úgy mondom, hogy a párommal mindketten kényes gyomrúak vagyunk, de az ő nagyszülei és az enyémek is rendszeresen küldenek fel nekünk kolbászt, szalonnát, egyebet, még sose volt gond azzal, ha kivágtam a penészes részt.
De ha nincs ínyedre, dobd ki.
Zacskóban meg SEMMIT ne tárolj, abba garantáltan belerohad minden.
A bolti azért nem penészes, mert gyorsérlelésű gagyi, ami agyon van pácolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!