Meddig tarthatók el az aszalványok?
Sajnos sehol nem találtam konkrét időtartamot arra vonatkozólag hogy hol és meddig lehet eltartani egy aszalt gyümölcsöt.
Konkrétan én arra gondolok, hogy ha aszalás után az ajánlásoknak megfelelően vászonzsákban hűvös szelős helyen meddig jó?
Vagy ha üvegbe jól lezárva teszem?
Vagy mi van akkor ha fóliába vákuum alatt tárolom?
Esetleg fagyasztóban?
Ha szellőzhet, tovább, mert csak jobban kiszárad, csak éppen nagyon kemény lesz.
Majdhogy nem korlátlanul, ha szárazban van tartva.
Ha zacskóban, akkor attól függ, mennyire párás levegő van vele bezárva, ott elkezd penészedni idővel. De az is hónapok.
Szerintem a vákumzacskó a legjobb, már ha rendes vákumgéppel van lehegesztve.
Természetesen a fagyasztó is tökéletes, csak amin már végeztek egy tartósító eljárást, azzal nem szokták a helyet foglalni a fagyasztóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!