Miért kell szódabikarbóna a savanyúságba?















Nekem van egy tökéletes, hidegen kikeverendő savanyúság lé receptem, abba kell szódabikarbóna. Meg szalicil /vagy na benzoat/ is.
Ha valakit érdekel, megírom.





Kedves hármas, éngenm nagyon érdekel, de nem hinném, hogy ezzel egyedül vagyok, így nem magánban kérem. Szerintem írd le ide nyugodtan, a témához oldalról úgyis kapcsolódik.
Amúgy csak tippelek, hogy a bikarbonát a savanyúságot szabályozza, mivel enyhén lúgos kémhatása van, valamint illó anyagokat (szagokat, illatokat) és egyes ízeket közömbösíthet. Sok alkalmazása van ennek a szernek, de én se hallottam még róla, hogy savanyúságba is tennék...





Én is szívesen elolvasnám, minden receptet gyűjtök, sokat ki is próbálok.
Ha az ember egy recepttel gazdagabb lesz, az csakis hasznára válhat.





3-as vagyok, akit érdekel, írom a szódabikarbónás savanyúság lé receptjét.
Na szóval: egy nagy fazékban, vagy más edényben csináld, mert habzik!
20 dkg cukor / én legalább a dupláját szoktam, mert édesebben szeretem - megkóstolod a végeredményt, hogy neked hogy jobb/
15 dkg só
1/2 l 20 %-os, vagy 1 l 10 %-os ecet
1 csomag szalicil /na benzoát újabban/
3 kávéskanál szódabikarbóna
3 liter víz
Ezt összekevered, hogy a cukor elolvadjon es kész! Az üvegekbe rakod a fűszereket /bors, mustármag, kapor, torma, babérlevél, amit az adott zöldséghez szeretnél/, bele a savanyítani valót, rámered a levet és lezárva mehet a kamrába. Nekem még sose romlott meg! A maradék levet egy üvegben elrakhatod a következő adag savanyúhoz, vagy ha kevés, újabb adagot csinálsz a léből. Aztán a maradékot elrakod /nincs vége, de minden zöldségre jó, hiszen az üvegben fűszerezed/.
Jó befőzést!















Sima csapvízzel keverd be! Évek óta ezzel rakok el mindent, még nem romlott el semmi.
3-as voltam.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!