Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan ne főzzem túl a tésztát?

Hogyan ne főzzem túl a tésztát?

Figyelt kérdés
Amikor kifőzöm még jó,viszont hogyha még be kell raknom a tepsibe valami hús mellé és be a sütőbe és utána sütni,akkor összeáll és ragacsos lesz. Mit tegyek??
2010. máj. 19. 08:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha még sütőbe rakod utána, ne főzd készre, csak kb félig, és a sütőben szépen készre fő.
2010. máj. 19. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Miután megfőtt,hűtsd le hideg vízben.

Olvassz le 1-2 ek. vajat és ebben forgasd át a tésztát,utána sütheted. Ha nincs vaj,megteszi olaj is,ét,olíva.

2010. máj. 19. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét választ.
2010. máj. 19. 08:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

szia! én is azt javaslom, hogy mindig öblítsd le alaposan és zsiradékon forgasd át. a kiodódott keményítőtől ragad össze, azt kell leöblíteni róla.

üdv.

2010. máj. 19. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én addig szoktam főzni, amíg kettéharapva a közepén már csak kicsi kemény rész van. Akkor leszűröm és benne hagyom a szűrőben, a saját gőzétől megfő teljesen 1-2 perc alatt.

Régebben én is kevertem bele vajat, de most igyekszem odafigyelni, mennyit eszem, és akárhonnan nézem, az a zsiradék felesleges plusz kalória, nem is kevés.

2010. máj. 19. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
A tészta főzésének ideje függ attól is, hogy hány tojásból van a tészta. Az előző válaszokból hasznos tanácsokat kaptál, azokat tartzsd be.
2010. máj. 19. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
76%
A tésztát én mindig úgy főzöm, hogy forráskor belerakom a vízbe, 1-2 percig főzöm csak, aztán lekapcsolom és 10 percig fedő alatt párolom. Így biztos nem fő szét.
2010. máj. 20. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Főzős Laci ***** válasza:
A tésztát az elején nagy lángon,aztán közepes lángon kell főzni;sűrűn kavargatva.Ha megfőtt vagy leöblíted,vagy ha nagyobb mennyiség,akkor hideg vizet kell rá folyatni.Ha leszűrted,akkor pedig jöhet az olaj,mert különben összeragad.
2010. máj. 25. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!