Tócsnit (Lepcsákot, lapcsánkát. ) lehet készíteni kukoricalisztből?
Azt vedd figyelembe, hogy a kukoricaliszt TELJESEN másképp viselkedik, mint a búzaliszt, épp azért, mert nincs benne glután, ami összefogja.
Én pizzát sütöttem belőle, elég macerás volt összerakni.
A másik süti atomjaira esett, és a palacsintát is negyedszerre tudtam kikeverni.
De mivel van gluténintoleráns a családban, nem süthetek neki búzalisztból tortát, pl. :)
A rizsliszttel nekem viszont egyszerűbb bánni.
Felesben búzaliszttel próbáltam már, de nagyon tömör lett.
Másodjára tettem bele sütőport, így levegős lett és sokkal könnyebb. Ízre szerintem finom.
Nem ide tartozik szorosan, de pl én sülthalat már csak kukoricalisztbe forgatva sütök, mert sokkal jobban bírja a ropogósra sütést.
És keményítőből finom?
Nem használtam még kukoricalisztet, de azt tudom, hogy teljesen más, mint a búzaliszt.
Rizsliszttel sütöttem sütit, az sikerült, pedig előtte nem hittem volna :) Finom is volt.
Ha esélytelen kukoricalisztből lepcsák, akkor inkább hagyom.
Nem, nem esélytelen.
Nem kell hozzá glutén, ugyanis nem kelt tésztát készítesz, hogy "összefogja". Csak a nedvesség felszívása miatt teszik csak bele.
Süsd tepsiben, és meg van oldva a dolog. Gondolom, eleve nem bő olajba akarod ölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!