Hogyan lehet nagyon finom lapcsánkát csinálni?
Igény szerinti mennyiségű nyers krumplit lereszelsz, kissé kicsöpögteted a víztől (mert azt ereszteni fog rendesen), beleütsz egy tojást, elkevered annyi liszttel, amennyit felvesz, s ízlés szerint sót, borsot, préselt fokhagymát (fokhagymagranulátumot) teszel belé, majd forró olajban tetszés szerinti nagyságúra szaggatva kisütöd.
A "tészta" eléggé puha állagú szokott lenni, én pl. evőkanállal szaggatom bele a forró olajba, s egy villával nyomkodom laposra.
Ha kisült, kenhetsz rá tejfölt, és/vagy szórhatsz rá reszelt sajtot.
Jó étvágyat! :-)
Szia.Náluunk nem ez a lapcsánka.Mi így csináljuk.
Néhány szem krumplit legyalulsz, vékony karikára.Megsózod, egy tepsibe teríted.Csinálsz sós palacsinta tésztát, és ráöntöd,hogy ellepje.Ezt foró sütőbe teszed, és pirosra kisütöd.Nagyon finom.Lebbencsleves, vagy bableves mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!