Ki hogy csinálja a húslevest oldalasból? Várom a praktikákat okosságokat.
Nekem nagymamám régen mindennek leszedte a habját.
Mostanában azt vettem észre nagyon sok a hab, vastag és fekete. Nagypapám kb 15 éve kissé kiforralja olyan 5 percig mikor már habzik, leönti és tiszta hideg vízben rakja fel megmosás után.
Pont úgy mint bármilyen más húsból.
Csillió recept van a neten.
Az első levet mindig leöntöm, mert látom ahogy a vér forr ki belőle.
Végén leszűrőm, szeretem ha szép átlátszó a leve.
Én mindig lehabozom, de vannak olyan vélemények is, hogy sok értékes fehérjét dobunk ki ezzel. Engem nem érdekel, mert nem bírom nézni, az állandóan keletkező szürkés habot.
Sokan csinálják úgy is, mint a nagypapád, az is jó művelet, és biztos, hogy szép tiszta lesz a leves. (bár disznóhúsból nem olyan szép áttetsző, mint pl házi tyúkból, de ez egy másik történet )nem gondolom, hogy a kicsapódott fehérjével, amit leszedünk/lemosunk hatalmas kár érne bennünket.
Amúgy meg mindenki úgy csinálja, ahogy kedve tartja, ahány ház, annyi szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!