Miért kell megfuttatni a hagymát?
Édes lesz karamelizálódik más íze van.
Nem tudom főztél e már húslevest de abba valóban bele kell főzni az egész hagymát és teljesen más íze van mint a piritott hagymának.
Ha bográcsos pörkölt, akkor valóban rétegezve szoktuk belerakni: 1 sor hús, 1 sor hagyma + zöldpaprika... de ezek az u.n. vastag-húsok, amik szép lassan rotyogva, van ideje a hagymának szétfőni 2-3 óra alatt.
A csirke, hasonló gyors főzési idejű kaják gyorsan készen vannak, ha csak úgy nyersen beleszeled, akkor azt úgy is találod meg benne.
Valóban a kajának az íze sem lesz olyan, másrészt kerülgetni benne a szét nem főtt hagymát...
A pirított hagyma édes aromájú lesz. Nyami... továbbá az alá rakott zsiradék is átveszi az ízét, és finomabb lesz a pöri.
Csináltunk anyával már olyan olajat amibe sima hagyva volt kockázva, de teljesen más íze volt, mint a pirítottnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!