Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell megfuttatni a hagymát?

Miért kell megfuttatni a hagymát?

Figyelt kérdés
Sokszor elgondolkodom, ha egy ételhez hagyma kell, akkor úgy kezdődik a recept, hogy olajon futtasd meg a hagymát, vagy üvegesítsd...stb. De miért kell ezt a műveletet megtenni ? Miért nem elég például a pörköltnél, hogy beleszóród a hagymát aztán főzni kezded a szokásos módon.
2017. máj. 1. 20:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert sült hagyma íze más és az ételnek jobb aromája lesz.
2017. máj. 1. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Édes lesz karamelizálódik más íze van.

Nem tudom főztél e már húslevest de abba valóban bele kell főzni az egész hagymát és teljesen más íze van mint a piritott hagymának.

2017. máj. 1. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Erre mondjuk nem gondoltam. Ha meg azt nézem, hogy húslevesbe szoktam nyomni egy kis hagymakrémet , rízsbe is, az viszont valószínűleg nem sült hagyma, aztán még is jó.
2017. máj. 1. 20:42
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Hagymakrém alatt fokhagyma krémre gondolsz? Mert a fokhagyma meg a vöröshagyma az két külömböző dolog.
2017. máj. 1. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem, vöröshagymakrémre gondoltam.
2017. máj. 2. 01:08
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
Amig hagyma krémet raksz bele nem is fogod tudni milyen a jó, finom enni való. Mert az olyan zacskós leves csak.
2017. máj. 2. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Én mindig jól megsütöm a hagymát az ételekbe, nagyon szeretem az ízét így. A főtt hagyma nem olyan. Nem mindenki süti meg ennyire, ez ízlés dolga.
2017. máj. 2. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
29%

Ha bográcsos pörkölt, akkor valóban rétegezve szoktuk belerakni: 1 sor hús, 1 sor hagyma + zöldpaprika... de ezek az u.n. vastag-húsok, amik szép lassan rotyogva, van ideje a hagymának szétfőni 2-3 óra alatt.

A csirke, hasonló gyors főzési idejű kaják gyorsan készen vannak, ha csak úgy nyersen beleszeled, akkor azt úgy is találod meg benne.

Valóban a kajának az íze sem lesz olyan, másrészt kerülgetni benne a szét nem főtt hagymát...

2017. máj. 2. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Noblesse Oblige ***** válasza:

A pirított hagyma édes aromájú lesz. Nyami... továbbá az alá rakott zsiradék is átveszi az ízét, és finomabb lesz a pöri.


Csináltunk anyával már olyan olajat amibe sima hagyva volt kockázva, de teljesen más íze volt, mint a pirítottnak.

2017. máj. 3. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez a pirított hagyma nekem nem jön be. Most a napokban csináltam pörköltet és egy enyhe édes ízt éreztem rajta ami egyáltalán nem ízlik. Már máskor is volt, de akkor nem kapcsoltam, hogy a hagyma okozhatja. Csináltam belőle gulyás levest, azon nem lehetett érezni.
2017. máj. 5. 08:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!