Borsókrémlevest és borsópürét (köretnek) hogy csináljátok?
szia! én zöldborsókrémlevest szoktam. a fagyos borsót kevés dinsztelt hagymán pici vízzel puhára párolom,ha puha
fölöntöm egy kis húslével és botmixerrel pürésítem. közben adagolom hozzá a főzőtejszínt, pici cukrot, sót ízlés szerint . tetejére fehérborsot darálok és levesgyönggyel fogyasztjuk.
szerintem köretnek is így kellene, csak jóval sűrűbbre.
üdv.
Püré:
Krumplipürét csinálok, főtt krumplira vajat teszek + sót, borsot és szerecsendiót + tejfölt....majd a sós, fokhagymás, szerecsendiós zöldborsót botmixerrel összetöröm s hozzákeverem a krumplipüréhez.
borsó helyett sütőben sült céklával ugyanez szép rózsaszín püré lesz :D
Krémleves: só, + bors + fokhagyma + szerecsendió + borsó megfőzöm - botmixer és tejfölös/tejszínes habarás - összeforralom és kész
uhh, de jól hangzanak....
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!