Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Borsókrémlevest és borsópürét...

Borsókrémlevest és borsópürét (köretnek) hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
2010. máj. 12. 11:04
 1/3 anonim ***** válasza:

szia! én zöldborsókrémlevest szoktam. a fagyos borsót kevés dinsztelt hagymán pici vízzel puhára párolom,ha puha

fölöntöm egy kis húslével és botmixerrel pürésítem. közben adagolom hozzá a főzőtejszínt, pici cukrot, sót ízlés szerint . tetejére fehérborsot darálok és levesgyönggyel fogyasztjuk.

szerintem köretnek is így kellene, csak jóval sűrűbbre.

üdv.

2010. máj. 12. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Püré:

Krumplipürét csinálok, főtt krumplira vajat teszek + sót, borsot és szerecsendiót + tejfölt....majd a sós, fokhagymás, szerecsendiós zöldborsót botmixerrel összetöröm s hozzákeverem a krumplipüréhez.


borsó helyett sütőben sült céklával ugyanez szép rózsaszín püré lesz :D



Krémleves: só, + bors + fokhagyma + szerecsendió + borsó megfőzöm - botmixer és tejfölös/tejszínes habarás - összeforralom és kész

2010. máj. 12. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

uhh, de jól hangzanak....

köszi

2010. máj. 12. 14:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!