Ugy értem hogy por állagú legyen?mivel reszeljem le?
2017. márc. 6. 17:16
1/9 anonim válasza:
Otthon sehogy.. Még a legfinomabb reszelővel sem kapsz fokhagyma granulátumot. Nagyon apróra összevághatod ha ráérsz, de se turmix, se aprító, se reszelő nem csinál belőle port. JObban jársz ha veszel 90 forintért egy zacskósat, semmi baj nincs vele a világon.
2017. márc. 6. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Ha csontszárazra szárítod, apró darabokban, a kávédarálón porrá lehet darálni. Persze utána ne főzz benne kávét.
Egy régit én csak fűszerek porítására használok pl száraz csilipaprika.
De valóban olcsó a készen kapható granulátum is, nincs benne semmi tartósító.
2017. márc. 6. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Otthon nem tudod véghezvinni.
2017. márc. 6. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Hát, ha szárítod ey fél évig utánna gondolom úgy lemorzsolod mint a paprikát:'D
2017. márc. 6. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
"Ha csontszárazra szárítod"
De akkor az illóolajok nem szikkadnak ki belőle?
Mert az ilyen nagyon fonnyadt fokhagymának is már alig van íze, ha meg mégjobban szárazra aszalódik... hát nem tudom.
Jó lenne tudni, hogy csinálják a port. Simán csak így, hogy szárítják és darálják?
2017. márc. 6. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
A gyárilag csomagolt port liofilizálással (vízelvonás)állítják elő.Az élelmiszeriparban gyakori eljárás pl Nescafé és más poralakú termékek.
2017. márc. 6. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Zöldségporokat szárítással és darálással állíthatsz elő. Fokhagymaport speciel venni szoktam, egyszerűbb, de sütőtökport csináltam már, van aszalóm, utána seperc alatt megdarálható.
2017. márc. 7. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 veterán vas válasza:
#2!
Te a kávédarálóban szoktál kávét főzni? ;)
2017. márc. 10. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
XDDD. Igazad van, észre sem vettem,mit írtam, de azért, remélem mindenki rájött, hogy a darálóra gondoltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!