Megaszalod és megdarálod. Nekem van egy olcsó kis aszalóm, anélkül nagyon-nagyon langyos sütőben lehetne próbálkozni, de ehhez nem értek, csak a nyersvegánok mindig ezt ajánlják (kitámasztott ajtóval), ha valakinek nincs aszalója.
Nekem a fokhagymaport egyszerűbb venni, de más zöldségporokat készítettem már. Pl. sütőtökport, ami teljesen jó liszt helyett palacsintába :)
Muszáj port készítened?
Mert ha csak tartósítani akarod a fokhagymát, akkor
- pucold meg és fagyaszd le a gerezdeket, semmit nem veszít a minőségéből
- egy befőttes üvegbe önts olívaolajat és tedd bele a megpucolt gerezdeket. Mindig annyit veszel ki, amennyi éppen kell és utána még az olajat is feltudod használni, pl. salátákhoz, vagy bármire.
Elgondolkoztam, hogy én hogyan csinálnám, .... de erre ne vegyél mérget! :)
Átnyomnám fokhagymanyomón és tálcán, sütőpapíron vékonyan elterítve a konvektorra tenném (nekem az van, de csak a konyhaira, mert feltehetőleg erős szagot áraszt), vagy a sütőben ahogy előttem már írták lassan kiszárítanám, nem sütném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!