Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Segítség! Sürgős! Cukorbetegne...

Segítség! Sürgős! Cukorbetegnek sütnék húsvéti kuglófot de úgy, hogy a család többi tagja is meg tudja enni. Polisweet édesítő van itthon? A többi lentebb.

Figyelt kérdés

A recept szerint 10 dkg cukor és egy vaníliás cukor kell hozzá. Az édesítőre csak az van írva, hogy hány csepp hány kockacukornak felel meg.


A kérdésem, hogy egyáltalán ez az édesítőszer megfelel-e sütéshez? Nem megy el hő hatására az édessége? Ha megfelel, akkor mennyi felel meg belőle 10 dkg cukornak. Vanília arománk van itthon, de mennyi vanília aroma és mennyi édesítő felel meg egy cs. vaníliás cukornak?



2016. márc. 25. 13:19
 1/7 A kérdező kommentje:
Senki? Ne már! :( :(
2016. márc. 25. 13:55
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudok válaszolni neked, diabetikus sütit glukononnal, vagy fruktózzal szoktam, ezeknél az átváltás nagyjából 1:1. Szerintem a folyékony édesítők nem alkalmasak sütésre.
2016. márc. 25. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Vannak hoallo es hore bomlo edesitok. Sajnos egy cukorbeteg nemcsak a cukrot nem eheti, ra a liszt is veszelyes. Nem a legjobb otlet a kuglof varmilyen kedves es joszandeku is vagy.
2016. márc. 25. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Folyekony nem lesz jo, foleg nem ilyen mennyisegben. Probaljd meg valami mast beszerezni.


Egy kockacukor 10 gram, igy at tudod valtani az uvegre irt erteket. De sutni ezeket nem lehet, keseruve is valhat nemelyik.


Vaniliaaromat pedig nem tudod elrontani, nehany tsk-al teszel bele es jo lesz. De 10g cukor amugy sem art egy cukorbetegnek sem.

2016. márc. 25. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

A liszt minimum teljes kiőrlésű legyen (nem tudom, árt-e a kuglófnak, én nem használok lisztet, de még keményítőt se s piskótát sütök, mert az szinte bármivel jó), az legalább lassabb felszívódású.

Én xilitet használnék, mert az finom (nagy mennyiségben egyeseket meghajt, de te pont nem akarsz nagy mennyiséget használni fejenként). Nem tudom, hogy a fent említett édesítőt én kiérezném-e, de a legtöbb édesítőt nagyon utálom, így nekem bizonyára nem tetszene a kuglóf, bár lehet, hogy a többi összetevő ennyit még elnyomna s nem is mindenki egyformán érzékeny.


Ahogy a cukorbetegek is elég szénhidrátosan tudnak enni adott esetben, főleg, hogy a tipikus orvosi előírásban is elég sok van. A gyors szénhidrátot hanyagolnám, s közölném vele a maradék, lassan felszívódó nettó szénhidráttartalmat szeletenként, hogy tudjon vele számolni. A felszívódás sebességét persze a többi összetevő is befolyásolja, ezzel már nem tudunk számolni.

2016. márc. 25. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Én is azt mondtam neki, hogy már a liszt sem lesz jó, ráadásul a folyékony édesítő veszít sütéskor az ízéből, de ragaszkodik hozzá, hogy édesítővel süssek neki kuglófot.

Mert ő inzulinozza magát és azt mondja, ezért sok szénhidrátot kell ennie tészta formájában, de cukrot nem ehet.


Ezt én nem igazán értem.

2016. márc. 25. 17:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Édesítőnek a kristály cukorhoz megtévesztésig hasonló kinézetű eritritol az 0 %-os cukorként viselkedik, vagyis egyáltalán nem elemi a vércukrot és nem is hajt meg mind a glukonon és a nyírfacukor. Viszont az édesítő hatása csak 70-80%-a a cukorénak és kicsit émelygősebb az íze. Viszont rájöttem, ha valami folyékony édesítő cseppet is teszek hozzá egy keveset, akkor egészen természetessé válik az íze. Eddig ez vált be leginkább sütemény félékbe.

Lisztet nem szabad a hagyományos fehér liszttel sütni, mert az önmagában is sok szénhidrátot tartalmaz. vannak olyanok, mint kókuszliszt, mandulaliszt, rozsliszt amiket szoktak helyette használni.


Vaniliából lehet venni aromát da kapható vanilia rúd is amit fel kell hasítani és ki lehet kaparni a magját és ki lehet áztatni, főzni az egész termést, aminek a rostos részét később kivesszük elkészítés előtt.


Az egyes összetevők mennyiségét (jó szakácshoz méltón) kóstolással lehet megállapítani. Az eritritol édesítő nem karamelizálódik, viszont megolvad a hőtől. tehát ha a külsejét be akarod vonni, akkor ráolvad de nem lesz karamell ízű.

2016. márc. 26. 04:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!