Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan állítsak össze egy...

Hogyan állítsak össze egy teljes heti/havi menüt két fős háztartás esetén?

Figyelt kérdés
Az elmúlt években éltem külföldön (ahol egy csomó minden hiányzik), mostanság kaotikus az életem, és jelenleg nem az erősségem a konyhai tervezés. Egyikünk sok energiát igényelne, én pedig diétázom, de azt veszem észre, hogy a szervezetem igényli a magyaros ételeket, csak a felüket már elfelejtettem. Tudnátok segíteni légyszíves? Bizonyos dolgokat nem eszem meg, de ezzel mindenki így van.
2017. febr. 9. 13:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mi nem eszünk mindennap levest, a legtöbbször vagy tartalmas leves van esetleg valami könnyebb tésztafélével, vagy "másodikféle" leves nélkül.

Leves is meg második is leginkább hétvégén van.

2017. febr. 9. 14:43
 12/18 anonim ***** válasza:
45%

"Egy jó háziasszony nem tervez hetekre előre, hanem amit meglát és olcsónak vél, abból főz.

Kreatív, gyors, okos."

Ez egyáltalán nem igaz, mert egyrészt rengeteg idöbe kerül minden nap "meglátni" valamit - mivel ez hosszabb bevásárlást igényel, a jó háziasszony meg hetente egyszer tart bevásárlást, a többi napon esetleg tejet vagy hasonlót vesz, de azt sem minden nap -, másrészt sokkal drágább, mintha megtervezné az étrendet.

2017. febr. 9. 14:46
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, mennyit segítek ezzel, de leírom, hogy nálam mi volt az utóbbi hetekben-hónapokban.

Nagyon szép, sovány oldalast kaptam, ebből lett sült oldalas, párolt lila káposztával és krumplipürével.

Gyönyörű, friss, apró gombát láttam 400 forintért, vettem egy kilót, a feléből svédgombát készítettem, a másik felét felszeletelve lefagyasztottam, később csináltam belőle tejszínes-gombás sültet rizzsel.

Sült csirkemell hasábburgonyával, céklával

Tojásos lecsó, a nyáron eltettből

Rakott krumpli, kolbásszal, tojással

Joghurtos csirke szabdzsival és pirított káposztával (indiai recept)

Csirkemáj rizottó, sok-sok zöldséggel

Setéspörkölt galuskával. A pörköltből nagyobb adagot főztem, egy részét lefagyasztottam, abból később lett székelykáposzta.

Lencsefőzelék füstölt hússal

Pizza

Vettem nagyon olcsón csirkecombot farrésszel, lett belőle csirkehúsleves a csirke csontos részéből, a combfilét kisütöttem.

Muszaka, szintén nyáron eltett zakuszkával helyettesítve a padlizsánt.

Rántott karaj, majonézes karfiollal

Jókai bableves füstölt csülökkel, kolbásszal, tejföllel.

Kocsonya

Kínai, ötfűszeres csirkemell csíkok, sült zöldségek édes-savanyú mártásban, rizs

Zöldborsós karaj szelet, hasábburgonyával

Vadas

Ilyenkor, télen gyakran csinálok krémleveseket sütőtökből, zellerből, vagy ha normális áron kapok brokkolit.

Amit a közeljövőben tervezek:

Halászlé (karácsonykor fagyasztottam le egy adag sűrítményt, meg pár szelet halat)

Sztrapacska

2017. febr. 9. 15:13
 14/18 anonim válasza:
46%

Ez itt most mennyivel jobb, mint, hogy valaki azt írta, menj fel egy futáros cég oldalára, és ott is vannak írva ételek? Mennyivel jobb így, hogy mindenki leírja? :DDDDDD

Mert arra kérdezőként azt mondta nem jó :D

Ez meg itt most jóóó? :DDDD Röhej!

2017. febr. 9. 15:24
 15/18 anonim ***** válasza:
81%
Mindennap főzök. Mindig van leves, mert nagyon szeretjük. Egyszerű zöldségleves variációim. Az alap: sárgarépa , petrezselyem-gyökér, vöröshagyma. Ezeket mindig tartok itthon. A zöldségeket megtisztítom, karikára vágom, a v.hagymát apróra vágom kevés zsiradékon megdinsztelem. Sózom, borsozom, felöntöm vízzel. Ezt az alapot variálom.Lehet tésztát főzni bele, vagy rizst, vagy grízgaluskát, vagy májgaluskát. Készítem szárazon pirított tarhonyával és kevés burgonyával, fűszerezem őrölt paprikával. Dinsztelek bele szeletelt gombát, petrezselyemmel, egy-két kanál tejföllel, vajgaluskával. Zöldbabbal és apró kapros túrógombóccal igazi ünnepi fogás. Tavasszal zsenge karalábéval, zöldborsóval és apró galuskákkal.
2017. febr. 9. 15:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Pl. lehetne néha fasírt, a diétázol akkor zsömle nélkül és sütőben megsütve, olaj nélkül.

Töltött káposzta, Aldiban van 7-8% zsírszázalékos marhahús, készítsd azzal, nagyon kevés rizzsel. Ez is diétás.

Leves: zöldborsóleves, spárgakrém leves, karfiloleves.

Rakott krumpli, tojássárgája nélkül, zsírszegény tejföllel.

Előre nem tudom, hogyan akarod egy hétre előre kitalálni, amikor néha az étteremben amikor előttem a menü még akkor sem tudom hogy épp mit kívánok. Honnan tudnád előre, hogy mit fogsz kívánni 2 vagy 3 nap múlva??

2017. febr. 9. 17:33
 17/18 Sunshinedoll ***** válasza:

Nekem van pár jó receptkönyvem, amiket szeretek, azokat szoktam átlapozni, és amit megkívánok, azokat megjelölöm, saját ízlésemre alakítom (ha kell), és bevásárolok. De felmegyek internetes receptgyűjteményekre, kajablogokra, ételfutáros oldalakra, és onnan is gyűjtök ötletet.

Én nem főzök minden nap, levest pedig nagyon ritkán eszek, nem vagyok leveses.

2017. febr. 10. 12:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Jövőheti menünk:

Hétfő

A) Paradicsomleves

B) Brokkolifelfújt

Kedd

A) Fokhagymakrémleves

B) Karajba töltött csülök

Szerda

Amerikai Palacsinta

Csütörtök

A)Zöldbabfőzelék stefania vagdalttal

Péntek

Halászcsárdába megyünk, halászlét és rántott halat eszünk krumplival

Szombat

Kapros juhtúróval töltött gomba

Vasárnap

Vörösboros marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával

És csak egy nap nem én főzök, pénteken.

2017. febr. 11. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!