Hogyan állítsak össze egy teljes heti/havi menüt két fős háztartás esetén?
Mi nem eszünk mindennap levest, a legtöbbször vagy tartalmas leves van esetleg valami könnyebb tésztafélével, vagy "másodikféle" leves nélkül.
Leves is meg második is leginkább hétvégén van.
"Egy jó háziasszony nem tervez hetekre előre, hanem amit meglát és olcsónak vél, abból főz.
Kreatív, gyors, okos."
Ez egyáltalán nem igaz, mert egyrészt rengeteg idöbe kerül minden nap "meglátni" valamit - mivel ez hosszabb bevásárlást igényel, a jó háziasszony meg hetente egyszer tart bevásárlást, a többi napon esetleg tejet vagy hasonlót vesz, de azt sem minden nap -, másrészt sokkal drágább, mintha megtervezné az étrendet.
Nem tudom, mennyit segítek ezzel, de leírom, hogy nálam mi volt az utóbbi hetekben-hónapokban.
Nagyon szép, sovány oldalast kaptam, ebből lett sült oldalas, párolt lila káposztával és krumplipürével.
Gyönyörű, friss, apró gombát láttam 400 forintért, vettem egy kilót, a feléből svédgombát készítettem, a másik felét felszeletelve lefagyasztottam, később csináltam belőle tejszínes-gombás sültet rizzsel.
Sült csirkemell hasábburgonyával, céklával
Tojásos lecsó, a nyáron eltettből
Rakott krumpli, kolbásszal, tojással
Joghurtos csirke szabdzsival és pirított káposztával (indiai recept)
Csirkemáj rizottó, sok-sok zöldséggel
Setéspörkölt galuskával. A pörköltből nagyobb adagot főztem, egy részét lefagyasztottam, abból később lett székelykáposzta.
Lencsefőzelék füstölt hússal
Pizza
Vettem nagyon olcsón csirkecombot farrésszel, lett belőle csirkehúsleves a csirke csontos részéből, a combfilét kisütöttem.
Muszaka, szintén nyáron eltett zakuszkával helyettesítve a padlizsánt.
Rántott karaj, majonézes karfiollal
Jókai bableves füstölt csülökkel, kolbásszal, tejföllel.
Kocsonya
Kínai, ötfűszeres csirkemell csíkok, sült zöldségek édes-savanyú mártásban, rizs
Zöldborsós karaj szelet, hasábburgonyával
Vadas
Ilyenkor, télen gyakran csinálok krémleveseket sütőtökből, zellerből, vagy ha normális áron kapok brokkolit.
Amit a közeljövőben tervezek:
Halászlé (karácsonykor fagyasztottam le egy adag sűrítményt, meg pár szelet halat)
Sztrapacska
Ez itt most mennyivel jobb, mint, hogy valaki azt írta, menj fel egy futáros cég oldalára, és ott is vannak írva ételek? Mennyivel jobb így, hogy mindenki leírja? :DDDDDD
Mert arra kérdezőként azt mondta nem jó :D
Ez meg itt most jóóó? :DDDD Röhej!
Pl. lehetne néha fasírt, a diétázol akkor zsömle nélkül és sütőben megsütve, olaj nélkül.
Töltött káposzta, Aldiban van 7-8% zsírszázalékos marhahús, készítsd azzal, nagyon kevés rizzsel. Ez is diétás.
Leves: zöldborsóleves, spárgakrém leves, karfiloleves.
Rakott krumpli, tojássárgája nélkül, zsírszegény tejföllel.
Előre nem tudom, hogyan akarod egy hétre előre kitalálni, amikor néha az étteremben amikor előttem a menü még akkor sem tudom hogy épp mit kívánok. Honnan tudnád előre, hogy mit fogsz kívánni 2 vagy 3 nap múlva??
Nekem van pár jó receptkönyvem, amiket szeretek, azokat szoktam átlapozni, és amit megkívánok, azokat megjelölöm, saját ízlésemre alakítom (ha kell), és bevásárolok. De felmegyek internetes receptgyűjteményekre, kajablogokra, ételfutáros oldalakra, és onnan is gyűjtök ötletet.
Én nem főzök minden nap, levest pedig nagyon ritkán eszek, nem vagyok leveses.
Jövőheti menünk:
Hétfő
A) Paradicsomleves
B) Brokkolifelfújt
Kedd
A) Fokhagymakrémleves
B) Karajba töltött csülök
Szerda
Amerikai Palacsinta
Csütörtök
A)Zöldbabfőzelék stefania vagdalttal
Péntek
Halászcsárdába megyünk, halászlét és rántott halat eszünk krumplival
Szombat
Kapros juhtúróval töltött gomba
Vasárnap
Vörösboros marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával
És csak egy nap nem én főzök, pénteken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!