Miért ilyen drága már megint a sertéshús?
Elvileg volt egy jelentős áfacsökkentés, aminek hatására február március környékén 750Ft/kg áron lehetett lapockát venni, 800ft/kg a comb, és 1000ft környékén lehetett csont nélküli karajt venni! Most meg minden visszajöttek gyakorlatilag a korábbi árak. Ezt lenyelték a kereskedők vagy mi történt? És ezzel szemben hogy van pofájuk alacsony inflációról regélni?
Mi folyik a húsiparban? És persze Gyöngyösön...
( tudom, elég proli hogy gyakran eszik a családom sertéshúst, itt gondolom mindenki más lazacot eszik marhabélszínnel :D )
Szerintem nem is csökkent,legalábbis olyan árakat nem tapasztaltam amiket írtál.Jó talán kevesebb volt a mostanitól,de nem ennyire.
Valóban most nem az állam, a kereskedők lopkodták szépen lassan vissza az árakat. Már nálunk is a lapocka, comb, karaj egy árban: 1200 Ft/kg. Röhej!
A csirkét megveszem 500 alatt, csak már kezd csirke-mérgezésem lenni.
#7-es amit ír, igaz. Csak nekem pl. ez meg sem fordult a fejemben, mert ezek szerint azok jártak jól, akik közvetlenül az áfa-csökkentés után valamennyit bespájzoltak az olcsó húsból.
Most ha minden igaz, januártól a baromfi áfáját fogják csökkenteni, tehát majd akkor anyagi-tárolási lehetőséghez képest érdemes lesz előre-vásárolni.
Valóban visszaállt a régi árára, de ez van.Ha enni akarunk, úgyis megvesszük.A kereskedők nyomták vissza az árakat, de mindenki abból próbál hasznot húzni, amiből tud.
Sertéshúson és lazacon kívül létezik még pár hús...Csirke, pulyka, kacsa(holnap azt sütök), marhahús.
Ha egyfajta húst eszel huzamosabb időn át, ráunsz.Nem árt a változatosság.
Tescoba húst akkor se vennék, ha utánam dobálnák.Dolgoztam Tescoban, tudnék mesélni.
Kérdező, Gyöngyösön szoktál vásárolni?
#9 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!