Most akkor drága Pesten a kaja, vagy csak nekem van kevés pénzem?
először naivan azt gondoltam,hogy csak Bp belvárosában drágák a kaják ilyen pofátlanul.
De én Pest megyében dolgozom, egy kisebb városban, mellettem van egy étterem.
egy Cézár sali 1700.-Ft -na ezen leesett az állam
egy mezei négysajtos 32-es pizza 1800.-Ft-hihetetlen
oké, elhiszem hogy haszon kell, de ez már bunkóság.
Bp-n nem KELLENE csodálkozni, turistákra építenek, de az engem is elborzaszt hogy 2000alatt alig kapni valamit
Lehel Íze - szocreál önkiszolgáló étterem a Lehel téren, de bemehetsz bármely egyetem menzájára is! Pl. az Astoriánál az Elte-menzán 780 a kétfogásos menü. De a kínaiak is 1000 alatt kínálnak húsételt körettel és vagy levessel vagy üdítővel. A Burger Kingnél állandó akciók vannak.
Járj nyitott szemmel! Rengeteg étterem is kínál kétfogásos menüt 1000 alatt. Csak a belvárosban, és a plázákban lévő étkezdék pimaszul lehúzósak.
2# Igazad van, ki lehet fogni jókat.
De tapasztalat: szerintem az éttermek 0-80%-a rohadtul el van szállva, településtől függetlenül.
Ráadásul legtöbb helyen egy jóízűt sem tudsz enni, mert hiába olcsó ha rossz. De olyan is akad ami drága és ehetetlen
1.voltam
2450 ft egy főételért Pesten olcsó. Még vidéken, megyeszékhelyen is normálisabb helyeken 2-4.000 között mozog egy főétel.
1000 ft a piacon teljesen reális halért.
Amúgy nem moslék felvágottban meg fitnesszkifliben kellene gondolkodni, ha nincs pénzed, hanem sok zöldségben, gyümölcsben, hüvelyesben, gabonában, olajos magvakban, azok nem drágák és nagyon egészségesek. A fennmaradó pénzből meg hús, tejtermék.
Jópár éve elkerültem Budapestről, de volt vásárcsarnoki kifőzde, egyéb kifőzde, főzelékes, kínai, miegymás. Könnyen tudtam viszonylag olcsón enni (bár általában vittem saját ételt, ami jobban ízlett és jóval olcsóbb volt, persze, de néha jól jött egy kis szocializáció a kollégákkal).
De még egy boltban vagy pékségben is több dolgot tudsz venni, nem kell a felvágottat emlegetni, amit mondjuk meg nem ennék :D
Is-is!
Ha mindig beülnèk valahová, vagy befizetnèm magam ebèdre, rámenne a fizetésem jó rèsze.
Mivel azonban szeretek főzni, így csak az a probléma, hogy kitaláljam mit főzzek. Nèha èn is rendelkezik saját vagy veszek gyrost, beülök a kfc-be vagy a cserpesbe, de nem ez a jellemző.
A Levél tèrnèl lèvő kajáldát a bejáratnál èn is tudom ajánlani, vannak akcióik, de kèszülj fel, hogy kaja szagú leszel.
Kollègáim rendszeresen rendelnek (nèha èn is) az e-food-tól. Jó ízvilág, elfogadható ár. (Sokféle választék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!