Miért ilyen drága már megint a sertéshús?
Elvileg volt egy jelentős áfacsökkentés, aminek hatására február március környékén 750Ft/kg áron lehetett lapockát venni, 800ft/kg a comb, és 1000ft környékén lehetett csont nélküli karajt venni! Most meg minden visszajöttek gyakorlatilag a korábbi árak. Ezt lenyelték a kereskedők vagy mi történt? És ezzel szemben hogy van pofájuk alacsony inflációról regélni?
Mi folyik a húsiparban? És persze Gyöngyösön...
( tudom, elég proli hogy gyakran eszik a családom sertéshúst, itt gondolom mindenki más lazacot eszik marhabélszínnel :D )
Nekem is feltűnt, és kérdeztem is a hentest, hogy hogy is van, hogy teljesen visszaállt a sertéshús ára az ÁFA csökkentés ellenére. Ő azt mondta, hogy már akkor megjósolta, hogy nem kell sok idő, hogy ez bekövetkezzen.
A termelők és az importőrök (sajnos ilyen is van... )emelték az átadási árat, ami ellen a kereskedelem nem tehet semmit.
Emellett sírnak a sertéstartók, hogy így meg úgy milyen szarban vannak, közben meg veszik fel az EU-s támogatásokat, nem is keveset.
Szabadár, szabadkereskedelem, ez a valóság. Ugyanez lesz a többi élelmiszer ÁfA csökkentésével is, pedig így sem az állam, sem a fogyasztó nem jár jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!