Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan állítsak össze egy...

Hogyan állítsak össze egy teljes heti/havi menüt két fős háztartás esetén?

Figyelt kérdés
Az elmúlt években éltem külföldön (ahol egy csomó minden hiányzik), mostanság kaotikus az életem, és jelenleg nem az erősségem a konyhai tervezés. Egyikünk sok energiát igényelne, én pedig diétázom, de azt veszem észre, hogy a szervezetem igényli a magyaros ételeket, csak a felüket már elfelejtettem. Tudnátok segíteni légyszíves? Bizonyos dolgokat nem eszem meg, de ezzel mindenki így van.
2017. febr. 9. 13:56
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
A célom az lenne, hogy eljussak arra a szintre, hogy van ugyan tervezés, de most éppen ez akciós, tehát azt veszem és azt csinálom a másik helyett. Így csak akciózni tudok és tervezni meg nehezen.
2017. febr. 9. 14:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá egy ételfutárra, ott a heti menüben fel van sorolva vagy 60-80 fogás, ilyen is, olyan is. Ötletadónak jó lesz.
2017. febr. 9. 14:03
 3/18 anonim válasza:
1%

Egy jó háziasszony nem tervez hetekre előre, hanem amit meglát és olcsónak vél, abból főz.

Kreatív, gyors, okos.

2017. febr. 9. 14:17
 4/18 A kérdező kommentje:
Igen, meg egy jó háziasszony nyilván nem is dolgozik. Fentebb leírtam, hogy kiestem a pixisből. Úgy képzeld el, hogy írtok ötleteket, és én meg variálom, az alapján, hogy mit látok meg :) Második köszönöm, de összeírni túl nagy macera, valamint ott nincsenek meg a receptek.
2017. febr. 9. 14:21
 5/18 anonim ***** válasza:
87%
Egy hónapra előre tervezni nagyon nehéz, majdnem lehetetlen, és nem is gazdaságos. Én inkább improvizálok. Ha ma meglátok valamit akciósan, vagy a szokásosnál olcsóbban, akkor inkább úgy alakítom a menüt, hogy az beleférjen, vagy esetleg abból az akciós termékből veszek egy nagyobb mennyiséget, ami hosszabb ideig tárolható.
2017. febr. 9. 14:25
 6/18 A kérdező kommentje:
Fogásokat írjatok légyszíves :)
2017. febr. 9. 14:29
 7/18 anonim ***** válasza:
15%

Igazán nem sok értelme lenne konkrét ételeket írni, mert nem tudhatjuk, hogy ti mit szerettek és mit nem.

Emellett egy hónapra elöre tervezni nem igazán lehet, aminek értelme van, az a heti menü lehet.

ITt meg sokkal jobb nem konkrét ételekben gondolkodni, hanem ételkategóriákban, például itt van néhány fajta étrend-össszeállítás:

H: a vasárnapi maradékot variálom át kicsit.

K: vagy tésztaféle vagy krumplis étel van, hús nélkül

Sz: vagy sürü leves vagy valami egytálétel, kevés vagy semennyi hússal.

Cs: fözelékféle kevés húsfeltéttel.

P: valamilyen rakott zöldség, vagy rizses étel.

Szo: egytálétel, vagy pizza, zöldséges pite vagy hasonló, esetleg egy kevés hússal.

V: leves, utána húsétel körítéssel, zöldségekkel meg sok salátával, illetve valami édesség utána.

H: vasárnapi maradék

K: rakott valami

Sz: krémleves,

Cs: tészta

P: hal/hús körítéssel

Szo: sürü leves, tésztaféle

V: Húsleves, húsétel, körítés, saláta

H: valami húsos, esetleg vasárnapi maradékból

K: valami édes, palacsinta, császármorzsa, stb

Sz: Húsos étel kevés hússal és több zöldséggel

Cs: Húsmentes, legtöbbször rakott valami pici sajttal

P: Halas étel

Szo: Sürü leves, vagy egytál sok zöldséggel és kevés vagy semennyi hússal

V: Leves, sült vagy rántott hús vagy egyéb egész vagy szelet húsos étel

H: Tészta

K: idényzöldség

Sz: rizses vagy krumplis étel

Cs: felfújt

P: "kivánságmüsor"

Szo: gyors étel (virsli, rántotta, stb)

V: Húsétel

H: Maradékok

K: krumplis valami

Sz: egytál vagy leves

Cs: Tészta mártással

P: Halas étel

Szo: felfújt

V:sült körítéssel

Hetente

egyszer krumplis étel

egyszer rizses

egyszer tészta

egyszer felfújt

egyszer leves/egytálétel

egyszer édes valami

egyszer maradék

Ezek alapján már könnyebben le tudsz indulni.

Ha meg konkrét ételtippeket akarsz, akkor itt az ételek-italok kategóriába add be keresésnek a következöket: heti étrend; mit fözzek; mi legyen az ebéd; leves, tészta; édesség; sütemény, fözelék; húsos étel; stb - rengeteg ismert és új ételek vannak felsorolva, és igen soknál van recept is.

2017. febr. 9. 14:34
 8/18 A kérdező kommentje:

Utolsó köszönöm, de azért tettem fel a kérdést, hogy kapjak pár tippet, nyilván a variálásról is már hallottam :)

Amúgy igazán kedves, hoyg ilyen sokat írtál, át fogom olvasni. Sajnos most mennem kell. További szép napot, addig is.

2017. febr. 9. 14:36
 9/18 A kérdező kommentje:
Nálatok, midnig van leves is, minden nap?
2017. febr. 9. 14:37
 10/18 anonim ***** válasza:
2017. febr. 9. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!