A pörkölt puhul még, ha leveszem a tűzhelyről és letakarva hagyom állni?
Figyelt kérdés
Vagyis amíg hül puhul is?2017. jan. 19. 15:30
1/6 anonim válasza:
Igen. Minél nagyobb tömeg, annál tovább.
Gyakorlatilag amíg a maghőmérséklete 70-75 fok fölött van, addig puhul. Csak nem olyan gyorsan.
2/6 anonim válasza:
Igen, ha párás közegben tartott akkor mégjobban.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2017. jan. 19. 15:46
4/6 anonim válasza:
Szívesen, valamint egyúttal a lepontozóktól türelmetlenül várom már az építő jellegű magyarázatoh, hogy miért is nem hasznos a válasz, illetve hogy milyen folyamat az, ami miatt ezek szerint nem puhul tovább a hús!
Nagyon szeretnék tanulni tőlük! :D
5/6 anonim válasza:
Igen, de én nem levenném a tűzhelyről, hanem jól megkavarnám, és elzárnám alatta a tűzhelyet.
6/6 anonim válasza:
Nekem "duplafenekű" nemesacél edényeim vannak, és a pörköltet is ilyenben főzöm. Mivel ismerem a tulajdonságait, be is kalkulálom a főzési időbe.
Magyarul korábban elzárom alatta a gázt, mert míg a lábas a hőt tartja,tovább puhul a hús, e gyakorlatilag minden más étel.
Az korábbi válaszadókkal maximálisan egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!