Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a gerslit köretnek...

Hogyan kell a gerslit köretnek elkészíteni? Csirke pörkölt mellé szeretném adni a családnak. Még soha nem vásároltam gerslit, de most szeretném kipróbálni.

Figyelt kérdés
2015. nov. 9. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Én annak idején megfőztem és zsiradékba forgattam. Nagyon humoros cucc, ilyen kis ruganyos szemei vannak, nagyon szerettem.
2015. nov. 9. 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

[link]

[link]

Én is holnap akarok először gerslit főzni, betároztam receptes oldalakkal...

szóval előtte 1-2 órával be kell áztatni (valamelyik receptnél azt írja pl. hogy a száraz-babbal együtt!), majd utána ha átmostuk, meg kell főzni!!! Gondolom, hogy utána majd le is kell szűrni....

Jó hogy kérdezted, majd figyelek én is, mit tudunk még itt másoktól is tanulni!

2015. nov. 10. 07:30
 3/8 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

A felrakott linkekből a második sorból választottam, azt hiszem holnap ezzel a módival fogom a "ludas-kását" elkészíteni, de nem tököt, hanem répát-gyökeret fogok bele-rakni. (Esetleg még egy kis zöldborsót, majd még kigondolom!)

[link]

Jó étvágyat!

2015. nov. 10. 08:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. nov. 10. 09:26
 5/8 A kérdező kommentje:
2:Azért szerintem ne tegyél hozzá babot,mert úgy értik,hogy a babhoz hasonlóan be kell áztatni,nempedig babbal együtt.Kicsit furán van megfogalmazva,de én így értelmezem.
2015. nov. 10. 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy félre-érthető voltam, nem azt akarom megcsinálni, amelyikbe a bab kell, csak hogy olyat olvastam, hogy főzés előtt 1-2 órával áztassuk be! És a babsóletnél írták, hogy a babbal együtt is be lehet áztatni.

Holnap azt csinálom meg, amelyiknek a linkjét a végén külön felraktam, csak nem tököt, hanem répát-gyökeret-borsót rakok bele. És a legvégén amit ír, hogy tojással besűríteni, no azt nem fogom... szerintem jó lesz az a recept "lúdas-kása" kajaként.

2015. nov. 10. 15:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Simán bő 2x-es vízben megfőzöd, hasonlóan mint a rizst, vagy a tarhonyát, csak ezt nem muszáj pirítani.

Csak azoknak akik nem tudják mi a gersli: hántolt árpa.

2015. nov. 10. 20:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Köszi 7-es!

Ezt nem tudtam, hogyan is kezdjek hozzá!

2015. nov. 11. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!