Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a lágytojást úgy...

Hogyan kell a lágytojást úgy főzni, hogy könnyen elváljon a héjjától a belső része?

Figyelt kérdés
Jelen pillanatban szétszakadozik az egész...
2017. jan. 18. 21:56
 1/8 anonim válasza:
4%
krumplihámozóval szedd le a héját
2017. jan. 18. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
42%
Dugd hideg folyó csapvíz alá miközben hámozod, és még meleg.
2017. jan. 18. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Tegyél egy kis kanál sót a vízbe. Nem csak lágytojásnál, főttnél is.
2017. jan. 18. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
41%
A második és a harmadik amit ír marhaság.. Valójában ez a tojás frissességén múlik. Hidegvíz ide, só oda, ha régi a tojás akkor a fehérje tapadni fog a héj falához. Kis utánaolvasással megtudod.
2017. jan. 19. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

# 4/4 Időpont ma 01:08


Ennek az ellenkezője igaz. A friss tojás héja nem válik le.

2017. jan. 19. 04:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
59%

Ha tutira szeretnél menni és nem szeretnél a tojás héjával vacakolni. Erre találták ki a buggyantott tojást..

Amire figyelni kell, hogy szobahőmérsékletű legyen a tojás (ha lehet, friss legyen). A vizet felteszem forrni ne fazékba, tedd csak egy olyan közepes magasságú lábosba, ami nem túlzottan mély nem kell teli tenni KB csak olyan feléig se érjen a víz. Ha felforrt a víz sózom, majd lejjebb veszem, alatta tüzet. (a lényeg csak, hogy pötyögjön ilyenkor szokottak ecetet tenni a vízbe én csak akkor teszek bele, ha pl. leves betétnek készül ecetes tojásként.). A tojásokat nem beleütöm a vízbe. Először egy müzlis tálba ütöm. Majd a tálkából nagyon óvatosan beleöntöm a vízbe. Nem nyúlok, hozzá hagyom ,hogy a fehérje körbe vonja, Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk, hogy szép formás legyen. 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük (ezt sem kell, mindig látni fogod, hogy kell ezt az a fehérjét terelni vagy nem).. A lágy tojásnak KB így 3-4 perc kell a keménynek 8-10 perc. Arra is figyelj, hogy milyen széles a lábosod azért, hogy lásd mennyi tojást tudsz beleütni. Nem szabad túl zsúfolni. Mert akkor, ahogy terül a fehérje a hőtől az összes össze föl. Én Max 2-3db teszek a vízbe egyszerre. Ha ecetes tojást szeretnél, akkor 1liter vízhez és 5db tojásoz 6-7 evő kanál ecet kell, de csak a 20%-os jó. Ennél az ecet mennyiségnél pikánsan lesz ecetes és nem durván.

2017. jan. 19. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
A háromperces tojást (lágy)nem szokták hámozni, hanem lágytojás tartóba teszik, levágják éles késsel a tetejét, majd kikanalazzák a belsejét.
2017. jan. 19. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha olyan tojást szeretnél, aminek a fehérje kemény, a sárgája viszont folyós, akkor a tojásokat forrástól számítva pontosan 4.30 percig kell főzni, utána a forró vizet azonnal leönteni róla, fölengedni hideg vízzel, azt is leöntöd majd a második fölengedésben hagyod kb. 1 percig.
2017. jan. 22. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!