Hogyan kell lágytojást készíteni?
Figyelt kérdés
Olyan tojást szeretnék amit a filmekben is látni hogy megfőzik a tojást, beleteszikna tartóba, levágjàk a tetejèt ès ùgy kanalazzàk ki a héjból. Hány percig kell főznöm hozzà egy közepes mèretű tojàst?
és hogyan kell levàgnom a kalapjàt?
Előre is közi a vàlaszokat!
2015. júl. 11. 09:23
1/5 anonim válasza:
Ez a másfél perces lágytojás, aminél a fehérje már eléggé szilárd, a sárgája meg félszilárd. A kalapot vékony pengéjű késsel nagy sebességgel kell lecsapni. A pontos technika némi kísérletezgetést kíván.
2/5 Shai-Hulud válasza:
3/5 anonim válasza:
Nekem 5 perc es nagyon óvatosan hamozom meg a feléig. Mindig az alján a léknél kezd el megbontani.
4/5 anonim válasza:
Másfél perc alatt teljesen nyers marad a tojás, az úgy max szalmonellát elkapni jó.
A lényeg, hogy szobahőmérsékletű tojás kell hozzá, csak a forrás után tedd bele a vízbe és 3 percig főzd.
5/5 anonim válasza:
Sose szerettem számolni, én hideg vízbe teszem a tojást és a forráskor hagyom abba a főzését :D
Ez persze gondolom nem segít, csak érdekességnek szántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!