Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell lágytojást készíteni?

Hogyan kell lágytojást készíteni?

Figyelt kérdés

Olyan tojást szeretnék amit a filmekben is látni hogy megfőzik a tojást, beleteszikna tartóba, levágjàk a tetejèt ès ùgy kanalazzàk ki a héjból. Hány percig kell főznöm hozzà egy közepes mèretű tojàst?

és hogyan kell levàgnom a kalapjàt?

Előre is közi a vàlaszokat!



2015. júl. 11. 09:23
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Ez a másfél perces lágytojás, aminél a fehérje már eléggé szilárd, a sárgája meg félszilárd. A kalapot vékony pengéjű késsel nagy sebességgel kell lecsapni. A pontos technika némi kísérletezgetést kíván.
2015. júl. 11. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Tojásfőzés:

[link]


Lágytojás olló:

[link]

2015. júl. 11. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5 perc es nagyon óvatosan hamozom meg a feléig. Mindig az alján a léknél kezd el megbontani.
2015. júl. 11. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Másfél perc alatt teljesen nyers marad a tojás, az úgy max szalmonellát elkapni jó.

A lényeg, hogy szobahőmérsékletű tojás kell hozzá, csak a forrás után tedd bele a vízbe és 3 percig főzd.

2015. júl. 11. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Sose szerettem számolni, én hideg vízbe teszem a tojást és a forráskor hagyom abba a főzését :D

Ez persze gondolom nem segít, csak érdekességnek szántam.

2015. júl. 12. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!