Mit szoktatok búzadarából készíteni?
már kétszer is jártam úgy,hogy a férjem véletlenül liszt helyett búzadarát vásárolt, így van itthon 2 kg.
Ötletem sincs, hogy mit lehetne vele kezdeni, már annak is örülnék, ha apránként elfogyna.
A tejbegrízt utáljuk,és a grízes tészta se nagy kedvenc.
Van valami más ötletetek? Ha jól tudom a túrógombócba is az kell, azt viszont még sose készítettem, így kicsit tartok tőle.
Túrógombócot nem nehéz készítnei, de abba nem sok kell, viszont csinálhatsz grízkochot, mi nagyon szeretjük, abba sok kell, ugyanúgy készül, mint a rizskoch.
Süti is sokféle van grízes, itt válogathatsz:
szomszédokkal nem vagyunk jóba , barátoknak nem hiszem hogy szükségük lenne rá. ( családtól, rokonoktól messze élünk)
köszi az eddigi ötleteket :)
Túrógombóc egyszerűen:
1. megfőzöm a tejbegrízt. Legyen puha, de olyan sűrű, mint a szokásos tejbegríz. Belefőzheted a cukrot, vaníliás cukrot is.
2. Hagyd hogy hűljön, majd a túrót, tejfölt is (ha kell bele) belekavarod símára.
3. 2 db. evőkanállal tudod szaggatni, és a kész zsemlemorzsába rakni, beleforgani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!