Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Búzadarából milyen süteményt...

Búzadarából milyen süteményt lehet készíteni?

Figyelt kérdés
2009. okt. 20. 08:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kakaós szelet hamis marcipánnal



1 tojás

10 dkg cukor

fél kocka margarin

15 dkg liszt

2,5 dl kefír vagy joghurt

fél csomag sütőpor

3 púpos evőkanál kakaó (nem cukrozott)


Keverjük habosra a margarint a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat és keverjük tovább. A lisztbe keverjük bele a kakaót és a sütőport. Felváltva adjuk a tojásos masszához a joghurtot és a lisztet. Ne hagyjuk, hogy nagyon besűrűsödjön a massza, meglehetősen folyós kell maradjon. A sütőhöz való nagy tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát és 180 fokon, 20-25 perc alatt süssük meg. Hagyjuk hűlni. Amíg sül készítsük el a hamis marcipánt


25 dkg búzadara

1 kocka margarin

20 dkg cukor

1 zöld mandula aroma


Olvasszuk meg a margarint, olvasszuk bele a cukrot és töltsük bele a grízt. Épp csak melegítsük forrásig, de nem főzzük puhára. Keverjük bele az aromát, és amikor langyosra hűlt, kenjük a kihűlt tésztára. Ha az egész kihűlt vonjuk be csokimázzal.


20 dkg margarint

6 kanál kakaó

6 kanál porcukor

3 kanál tej


Olvasszuk meg a margarint és hagyjuk langyosodni. A kakaót, cukrot és a tejet keverjük simára. Ügyesen töltsük a margarint zsírját a kakaóba (az aljára leült vizet igyekezzünk az edényben hagyni). A kikevert mázat töltsük a süteményre, pár mozdulattal simítsuk el, és hűvös helyen hagyjuk megdermedni. (Lehet díszíteni a friss mázra szórt kókuszreszelékkel, ami főleg olyan kor jön jól, amikor nem sikerül szépen lesimítani.) Ha megszilárdult, éles késsel vágjuk kockákra.

2009. okt. 20. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
2009. okt. 20. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Mézes zserbó.

A tölteléke vajkrém+ vízben gríz: Nagyon finom

2009. okt. 20. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

Rántott gríz


1 liter tejbe megfőzöl egy bögre grízt, és beleöntöd egy tepsibe, ha kihült, felkockázod, lisztes tojásba forgatod, és olajban kisütöd, porcukorral megszórod. Ja és mikor főzöd, mehet bele cukor.

2009. okt. 23. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!