A nyers kruplibol a belsö részét kiszedem, és oda raknék tölteléket. Mit tegyk bele?
Én darálthúst szoktam beletenni, vagy ha nincs otthon hús, akkor főzök meg tojást, kiveszem a sárgáját, összetöröm, fehérjét ledarálom, majd a sárgáját és a fehérjét összekeverem majonézzel és ezt töltöm bele (a kivájt krumplit összekeverheted a tojással). Tehetsz hozzá petrezselymet is. Úgy finomabb.
Jó étvágyat!
Szoktam még olyat is csinálni, hogy a krumplinak nem a kalapját vágom le, hanem félbevágom, megtöltöm, összeillesztem a két felet és bacon szalonnával körbetekerem, megtűzöm fogpiszkálóval és úgy sütöm meg:)
ja, első válaszoló voltam.
Szerintem a krumplit meg kell főzni héjában, majd lehúzni a héját kis darabot levágni az aljából, ez lesz a talpa. Azután kivájni és oda mehet a töltelék. Én a tölteléket is elkészítem készre, tehát megpirítom a darált húst, fűszerezem ízlés szerint, vagy lehet gombás is. Beleütök egy tojást és a kikapart krumplit villával összetöröm, azt is belekeverem. Ezzel töltöm a krumplit. Teszek rá tejfölt, sajtot ízlés szerint és úgy sütöm meg.
Ha nyers a krumpli, akkor nem valószínű, hogy a töltelék és a krumpli egyszerre lesz kész.
Darált hússal töltött burgonya mellett teszem le voksomat.
3 db krumpli (350 g/db)
½ ek sertészsír
1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
150-200 g trappista sajt
A darált hússal töltött burgonya elkészítéséhez a krumplikat betesszük a mikróba és maximum teljesítményen addig mikrózzuk, amíg el nem érik a 75%-os készültséget, vagyis még kissé nyers hatású nem marad a krumpli – ez kb. 8 perc.
Zsírt melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a majoránnát, a sűrített paradicsomot és 1 perc pirítás után a darált húst is. Erős hőfokon 2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a paprikakrémmel és a fűszerpaprikával, majd miután összekevertük, felöntjük a vízzel, és közepes hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük a ragut.
A krumplikat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Az így leeső krumplidarabokat egy villával összetörjük és a raguhoz keverjük, hogy ne vesszen kárba. (De ha nem szeretnénk, remek krumplis pogácsa vagy bármi más is készülhet belőle.) A raguval megtöltjük a krumplik belesejét, megszórjuk a reszelt sajttal, betesszük a 180 fokra melegített sütőbe kb. 15 percre és készre sütjük.
2 gerezd fokhagyma
2 tk szárított majoránna
1 tk sűrített paradicsom
400 g darált sertéshús
só, bors
1 ek daráltpaprika-krém
1 tk fűszerpaprika
150 ml víz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!