Milyen tölteléket készítetek a töltött csirkéhez?
Szia!pont a hétvégén csináltam töltöttcsirkét az ezeréves receptem szerint.már két kérdezőnek is leírtam itt,de a másoláshoz béna vagyok, így leírom Neked is szívesen.
kb.másfél kilós csirkét először is kettévágok a gerince melett, mert így könnyebb megtölteni és szebben is sül.
kívül-belül besózom.
4 szikkadt zsömlét felkockázok és kevés tejjel leöntöm,ne ázzon csak szívja meg magát.ezalatt megdinsztelek egy közepes fej finomra vágott hagymát, rádobok 20-25 dkg
vékonyra szelt gombát, finoman sózom és megpárolom.ha puha a gomba zsírjára sütöm.
vissza a zsömlékhez:szétmorzsolom, ha sok lett volna a tej, kinyomom belőle.ráütök egy-két tojást /mérettől függ/delicátot, borsot teszek bele.megvágok egy csokor petrezselymet, azt is a zsemlékhez adom.ezt a masszát a
gombához öntöm, és addig kevergetem míg meg nem szilárdul.kíhűtöm és a fél csirkék fellazított bőre alá
töltöm, körbe a comboknál aztán a mellénél is szépen ellapogatva.a széleknél hústűvel letűzöm.Kizsírozott tepsibe fektetem a madarat és közepesen forró sütőben
sütöm.időnként megnézem és mikor feszes a bőre hústűvel megszúrkálom.Szép barnáspirosra sütöm.
ha megsült deszkán hagyom kb negyedórát pihenni, utána lehet darabolni.hidegen is nagyon finom.Ha esetleg marad a töltelékből, kis rudakat csinálok belőle és a pipi melett megsülnek.
üdv:-eri-
utolsó vagyok, az kimaradt, hogy sütés előtt a csirke bőrét is be kell vékonyan zsírozni.
-eri-
szia!-eri- vagyok, nagyon jól tetted a baconnal való kísérletet, látod egymástól tanulunk.de azért kérlek, legyszíves írd meg, hogy valójában működött-e a receptem.
szióka .-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!