Hogy készítetek el ezeket az ételeket? Többi lent.
Szűz pecsenye,Csülök,comb-ezek mind sertés.
Írnátok nekem recepteket,ami nagyon finom is.
Olyanra gondolok amit sütőben kell elkészíteni.
én a csülökből szoktam sültet készíteni, pékné módra. megfőzöm a csülköt babárlebeles, borsos fokhagymás, sós vízben. ha már forog a csontja akkor jó, kiveszem lecsöpögtetem, bekenem zsírral.( a csontot is eltávolítom)
egy tepsit is kizsírozok, középre helyezem bőrével felfelé a formára igazított csülköt.
míg főtt, addig megpucolom a krumplit, kis kockákra vágom és leszárítom egy kicsit. gyöngyhagymát, vagy apró hagymát pucolok ( vagy közepeseket cikkekre vágra)
a kruplit a hagymával összekeverem megsózom és kétoldalt elrendezem a csülök melett.
betolom a sütőbe és szép pirosra sütöm. közben szalonnabőrrel kenegetem a csülköt, a krumlit néha óvatosan lapáttal átforgatom.
tálaláskor friss fokhagymát préselek és azzal hintem a meg a csülköt, és egy kis pirospaprikával.
a krumplira egy kis vágott petrezselymet szórok.
gyönyörű látvány és isteni finom:))
a szűzpecsenyét bevallom, brassóinak és rántva szeretjük a legjobban.
egyszer készítettem szűzpecsenye fonatot,szóval egyik végét egyben hagyva három felé vágni, és összefonni.
a fonatokba fokhagymaszeleteket dugtam, és borssal, majorannával fűszereztem. fólia alatt kezdtem zsírozott tepsiben, majd fólia nélkül pirosra sütöttem.
tejfölös gombamártást, krumplikrokettet csináltam mellé.
nagyon finom volt, de szerintem bármilyen körettel, salátával is finom.
a comb nekem nagyon izmos, és egyben sütőben sütve elég száraznak bizonyult.max kolbásszal megtöltve, átkötve , mint a kötözött sonkát, szoktam egybesültnek csinálni,de hosszú a a sülési ideje, gyakran kell alá egy csöpp vizet önteni, és a saját szaftjábal locsolgatni. azért a végeredmény finom.
Még amit combból szoktam, az egy pácolt szeletelt
hús, amit előző este bepácolok. szép szeleteket vágok, de nem klopfolom ki.
egy tálban összekeverem az alábbi pácot: kecsap-mustár- 2 ek méz-bors- préselt fokhagyma, majoranna- egy kis olaj.
vágok 2-3 közepes hagymát félkarikára.
a húsokat finoman sózom, majd a masszával bekenem mindkét oldalát. egy mély tálban (zárható dobozban) elkezdem lerakni a szeletelt hagymávalváltakozva. jól lezárva egy éjjelen át érlelődik.
másnap zsírozott tepsibe teszem hagymával együtt, majd szorosan lefóliázva a tepsit, elkezdem sütni. kb 45 perc múlva megnézem, átforgatom, ha még nem elég puha visszafóliázom és még sütöm egy kicsit.
ha omlósan puha akkor fólia nélkül jól rápirítok.
krumplival, rizzsel nagyon. amúgy bármilyen húsból elkészíthető, csak fajtától függően a sülési idejük hosszabb-rövidebb.
Csülök = sertéscsülök pékné módra, vagy csülökpörkölt
Comb = brassói, vagy egyben sütve (fokhagymával tűzdelve), vagy szeletelve rántani, esetleg lecsós szelet, hasonlók
Szűz pecsenye = a legfinomabb rántva, vagy lehet szeletben sütni, de isteni egyben sütve, a közepébe egy szál füstölt kolbásszal "megbolondítva"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!