Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kezdő háziasszonyok/urak,...

Kezdő háziasszonyok/urak, szoktatok kitalálni ételeket vagy mindent úgy készítetek, ahogy a "Nagy könyvben" le van írva?

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 13:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Érdemes az alapokkal tisztában lenni,és mindent bátran szabadon variálni.Már csak azért is, mert jó,ha abból tudsz főzni,ami van otthon,nem kell mindenért a boltba futni.Olcsóbb is így.Egyébként pedig minden ízlés dolga.Azt tudod,milyen ételeket eszel meg szívesen,akkor egyszerű,olyasmit főzzél.
2010. okt. 20. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én szoktam variálni, és kitalálni ételeket. :) Persze azért az összeillőket az összeillőkkel csinálom. De nem esek kétségbe, ha nincs itthon egy "alkatrész". A barátnőm ennél sokkal bátrabb... ő pld. simán helyettesíti a mákot uborkával :))) (na ez vicc volt, de ő nagyon érdekesen főz) :)
2010. okt. 20. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Kitalálni nem, de a hagyományos receptektől néha eltérek, vagy a szájunk íze szerint módosítom.
2010. okt. 20. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Csak nagyon egyszerű dolgokat.

Zöldségeket összepárolok, meg husit és valami finom fűszert, ami megy az összeállításhoz.


Pl. legutóbb sprotnis tésztát csináltam.

Semmi extra, sprotniról lecsöpögtetni az olajat és ami rajta maradt azon megpiritani, főtt spagetti tésztát és kukoricát öntöttem rá a serpenyőbe, azzal tovább pirítottam és kész.


Szerintem isteni lett, dehát nem egy nagy dolog. :D



Valamint az egyszerű ételeket szoktam feltúrbózni. (pl a tojásrántotta, tejbegríz, palacsintatészta szinte sose a nagykönyv szerint készül, hanem aszerint ami van itthon.)

2010. okt. 20. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Kezdőként mindenképpen javaslom a majdnem "bötű szerinti"

követését a receptnek, mert gyakorlat nélkül nagyon mellé lehet nyúlni.

Kis gyakorlat után, meg lehet próbálkozni óvatosan, a saját ízlésre formálással.(lehetőleg ne népesebb vacsoratársaság vendéglátásakor)

Mindenképpen a "mezei" főzők által leírt ételeket tanulmányozd, mert ezek kipróbáltak, életszerűek, úgy anyagi, mint alapanyag szempontjából.(ne biztos, hogy hgy van otthon a chef által a tévében ajánlott -neki mindig rendelkezésére álló, 24 óráig készült barnamártás)

2010. okt. 21. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!