Kezdő háziasszonyok/urak, szoktatok kitalálni ételeket vagy mindent úgy készítetek, ahogy a "Nagy könyvben" le van írva?
Csak nagyon egyszerű dolgokat.
Zöldségeket összepárolok, meg husit és valami finom fűszert, ami megy az összeállításhoz.
Pl. legutóbb sprotnis tésztát csináltam.
Semmi extra, sprotniról lecsöpögtetni az olajat és ami rajta maradt azon megpiritani, főtt spagetti tésztát és kukoricát öntöttem rá a serpenyőbe, azzal tovább pirítottam és kész.
Szerintem isteni lett, dehát nem egy nagy dolog. :D
Valamint az egyszerű ételeket szoktam feltúrbózni. (pl a tojásrántotta, tejbegríz, palacsintatészta szinte sose a nagykönyv szerint készül, hanem aszerint ami van itthon.)
Kezdőként mindenképpen javaslom a majdnem "bötű szerinti"
követését a receptnek, mert gyakorlat nélkül nagyon mellé lehet nyúlni.
Kis gyakorlat után, meg lehet próbálkozni óvatosan, a saját ízlésre formálással.(lehetőleg ne népesebb vacsoratársaság vendéglátásakor)
Mindenképpen a "mezei" főzők által leírt ételeket tanulmányozd, mert ezek kipróbáltak, életszerűek, úgy anyagi, mint alapanyag szempontjából.(ne biztos, hogy hgy van otthon a chef által a tévében ajánlott -neki mindig rendelkezésére álló, 24 óráig készült barnamártás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!