Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Háziasszonyok, ti milyen...

Háziasszonyok, ti milyen gyorsételt készítetek a családotoknak, és milyen rendszerességgel?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a sültkrumplira,levesporokra,rafinéria fűszeres porokra,fagyasztott pipifasírtokra,süteményporokra,üveges szószokra,fagyasztott süteményekre.Rengeteg félét látok.

Nem vagyok begyepesedett falusi,sem ultra egészségpárti,de Én inkább frissen készítem el az ételeket,mert Nekem ezek nem ízlenek.Ti hogy vagytok ezzel?

2009. febr. 28. 08:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

èn rendszeresen, mert reggeltöl estig dolgozom így poros étel 2-3 x minimum van egy héten.

De anyukám egy tipikus háziasszony ahol minden nap meg van a 2 fogás de még ö is többször használ zacskós levest, pláne hogy apukám imádja, és a spagtti szószokat.

2009. febr. 28. 08:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Bár nagyon kevés időm van nálunk nem nagyon eszik meg az ilyen kajákat és én sem szeretem. Ha megpróbálom eladni friss ételnek tuti kiszúrják és reklamálnak, hogy műanyag íze van, ami általában igaz is.

Amikor olyan hangulatom elég sokat főzök előre olyan dolgokat amiket le lehet fagyasztani. Még püspükkenyér és kuglóf is van a mélyhűtőmben. Egyszerre kb. 10 adag (egy adag 4 személy) kaját csinálok, lefagyasztom és akkor már csak egy gyors levest és köretet, salátát kell csinálnom, az pedig 10-15 perc munkával megvan.

2009. febr. 28. 08:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nagyon szeretem az ilyen kajákat, kivéve talán a pipifasírtot (de abból is csak a Ripp-Ropp fajtát, mert a többi semmit sem ér!), meg a sült krumpli is jobban szeretjük a fagyasztottat. Levesporokat egyátalán nem veszek,mert semmi ízük sincs! Üveges szószokat csak ritkán, de max. milánóit meg bolognait, mert a többit nem szeretjük!Süteményporokat egyátalán nem, finomabb az amit én készítek, meg legalább tudom mi van benne, nem úgy mint a porban!
2009. febr. 28. 09:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az újházi tyúkhúsleves por nagyon finom, azt hétköznaponként rendszeresen esszük, praktikus, mert a gyerekeim (kamaszok) délben üres lakásba jönnek haza a suliból, s ők is 10 perc alatt meg tudják csinálni.

Szoktunk még bolognai spagettit csinálni a porból, egyszerűen azért, mert finom.

Néha mirelit pizza, de mióta a lányom szerzett egy isteni pizzatészta-receptet, azóta inkább mi csináljuk.

Sajttal töltött pulykamell (mirelit) szintén előfordul.

2009. febr. 28. 09:18
 5/9 A kérdező kommentje:
írjátok többen a milánóit,ill,a bolonyait üveges és poros formában.Én azt is sűrített paradicsomból,és olaszos fűszerekből csinálom.Semmivel sem tart tovább szerintem elkészíteni.Mire megfől a tészta a szósz is kész.A multkor vettem üvegeset,azért mert abban hús is volt.A családom azt mondta,hogy kenjem a hajamra inkább.
2009. febr. 28. 09:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron inkább én is frissen készítem a milánóit, meg a bolognait, mert akkor van hozzá a kertben paradicsom, paprika, cukkini, meg friss fűszernövények! De ilyenkor télen olyan mindegy, hogy az üvegeset veszem meg, vagy a sűrített paradicsomkonzervet, mert mindkettő mű!
2009. febr. 28. 11:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A sültkrumplit mindig fagyasztott krumpliból csinálom, mert a férjem azt jobban szereti és magamnak is időt spórolok meg vele. Arról ne is beszéljünk, hogy általában a 3kg-os kiszerelés annyiba kerül, mintha megvennék 3 kg krumplit, amit ha megpucolok és kivágom belőle a nem megfelelő részeket, akkor értelem szerűen kevesebb lesz belőle. Én külföldön élek, lehet, hogy otthon ez nem igaz (mármint az árakra gondolok). Levesport nem használok, mert nem látom értelmét, elég gyakran készítek zöldséglevest, de ha porból csinálnám, abba is beleraknám a zöldségeket, tehát ugyan ott lennék. Így viszont ha épp van időm a babától, akkor nagyobb tételben tisztítok meg sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lefagyasztom, borsó, brokkoli és karfiol szintén mindig van a fagyasztóban (ezek is olcsóbbak itt fagyasztva rózsákra szedve, mint frissen, tehát amihez lehet ezt használom, amihez nem jó, ahhoz veszem a frisset). Ezeket tehát csak összedobom, só, bors, delikát, csípőspaprika és a végén tészta, készen is van a leves. Nincs értelme zacskózni nekem.

Bolognaihoz hasonló hagymás, fokhagymás paradicsomszósz szintén olcsóbb, mint a paradicsompüré. Ezt szoktam alapnak használni, de ugyanúgy ízesítem bazsalikommal, kakukkfűvel, további fokhagymával, meg épp amivel akarom.

Amihez nem nyúlok hozzá és készen veszem az a fagyasztott pizza, amit speciel én nem szeretek, de az egyik fajta a férjem favoritja és az neki úgy jó, hogy van. Ami az én kedvencem az a gyümölcsös rétes, fagyasztott és hihetetlen finom, van epres-joghurtos, vegyes erdei gyümölcsös, almás és nem az az egyetlen előnye, hogy 20 perc alatt mindenféle mosogatás nélkül magától megsül, hanem az íze számomra utánozhatatlan. Átszámítva kb 300 forint egy kb 30 cm hosszú és 15 cm széles rétes. Nah, amikor én sütöttem házilag, akkor már a belevaló erdei gyümölcsökre elköltöttem bőven kétszer ennyit és akkor még nem szenvedtem a rétestészta készítéssel és összességében nem volt rossz, de meg sem közelítette a boltit.

Még egy dolog van, amit fagyasztva veszek készen: a hamburgerhús. A hambi úgyis tipikusan az az étel, amit nagy ritkán, farkaséhesen hazaérve gyorsan összedobok.

Más hústerméket így nem merek megvenni már, mert egyszer ruháztam be fűszeres csirkemell darabokra és borzasztóak voltak, a csirkemell meg amúgy is egy könnyen kezelhető, gyorsan elkészíthető hús.

Ami gyorskaja és az én favoritom, de sajnos itt nincs az a Smack leves. Már régen tudok főzni, jól is főzök, de Smack levesre szinte bármikor kapható vagyok, a többi márka nem jön be, csak ez az egy és itt még véletlenül sincs. :-( Hülyén hangzik, de ha ismerős utazik ide, akkor én mindig abból hozatok magamnak néhány csomaggal, a többi magyar nyalánkság nem érdekel, csak ez legyen az ajándék! :-)

2009. febr. 28. 12:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem ízlenek, kedves kérdező! Ezért szoktunk munkanapokon az egyik kifőzdéből rendszeresen rendelni ebédet. Sokféle menü van, ebből három "ultra egészségpárti", így odafigyelhetünk a változatos étrendre.

Egyébként négy adag kaját szokott átvenni a húgom délben, és többféle kedvezményt kapunk a vengéglőtől, na meg kicsit nagyobb porciókat (ugyanis az egyik ismerősünk a résztulajdonos). Cakkompakk, levessel, másodikkal, sok hússal, sok zöldséggel, kedvezménnyel, néha ajándék desszerttel kijön 2000-2500 Ft-ból naponta a négy személynek elegendő, többfogásos étel.

Tudom, hogy ennyi pénzből már főzni is lehet, de ennek több előnye van:

a) változatos, a gyorsételekben gyakran előforduló méreganyagokkal kevésbé szennyezett, rostdús táplálkozás, gyakran házias ízekkel párosulva

b) ha kiszámoljuk, hogy porokat/konzervet/mirelitet vásárolok a rendelt táp helyett, ugyanott vagyok, esetleg olcsóbban megúszom

c) és a magyar vállalkozó is jól jár, mert nem a Nestlét vagy a Unilevert gazdagítom.

2009. febr. 28. 13:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam műanyag kajákat enni, mert nem mindig van kedvem főzőcskézni. Nem eszek meg bármit, de van sokféle ami egész jó szerintem. Pl a zenélős autókból szoktam venni fánkot, amit csak ki kell olvasztani (magától kiolvad fél óra alatt) és olyan finom friss, mintha akkor sült volna. Van finom tortájuk is, mirelit zöldséget is veszek néha tőlük meg panírozott csirkemellet, halrudacskát, vagy sült krumplit.

Én a zacskós leveseket is szeretem, szerintem nem annyira borzalmasak, csak szoktam bele tenni mirelit májgombócot pl, mert sűrűn szeretem :-)

Üveges és por szószokat is készítek néha, némelyik egész jó ízű.

Konzervdobozos kész kajákat is kóstoltam már sokfélét, volt olyan amit a kutyámnak se adtam volna oda, olyan moslék volt, de van olyan is ami határozottan finom.

Szóval elég sok ilyesmit eszem, de köszönöm még jól vagyok :-)

2009. febr. 28. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!